Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-04-2008, 15:49   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Havada, karada, denizde giden karavan

Havada, karada, denizde giden karavan


Click the image to open in full size. Mini karavanların yakında denizde, havada, karada gideninin yapılacağını söyleyen Sakaryalı Engin Başoğlu, iddialı 'Caretta' modelini ve karavan sektörünü anlattı.

Başoğlu Karavan Sanayi AŞ'nin sahibi Engin Başoğlu, yeni geliştirdikleri ''caretta'' modeli 2 kişilik mini karavanların birçok Avrupa ülkesinde beğenildiğini belirterek, ihracata başladıklarını söyledi.
Başoğlu, yaptığı açıklamada, 30 yıldır karavan ürettiklerini belirterek, ''Türkiye'de karavan sektörü nazlı giden bir sektör. Her bütçeye hitap eden 2 kişilik mini karavanlarla Türkiye'de karavan kültürünü geliştireceğimize inanıyorum'' dedi.

Türkiye'de karavana ilginin pek olmadığını kaydeden Başoğlu, insanların ilgisini çekebilmek ve bütçelerine göre karavan üretmek için çalışma yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:
''En son yeni model olarak 2 kişilik Caretta'yı piyasaya sürdük. Bu mini karavanların portatif tuvaleti var. Ocak, buzdolabı ön tarafta şarj aleti var. Diğer karavanlardaki bütün özellikle bunda da mevcut. 8 bin YTL'den satışa sunduk. Anlaştığımız bir firmayla taksit imkanı da sunduk. Proje kendime ait. Biz 3 kardeş ayrı firmalar olarak karavan üretimi yapıyoruz. Ve bizim dışımızda bu işi profesyonel anlamada yapan yok. Bu modelimiz, mini karavanlar birçok Avrupa ülkesinde beğenildi. Marka tescilini yaptırdığımız karavanların ihracatına başladık. Şu ana kadar 7 Avrupa ülkesine gönderdik. Göndermeye de devam ediyoruz. Bu karavanlar İngiltere'de çok satılıyor. Hollanda, Macaristan, İran'a verdik. Şu anda Avustralya'ya görüşmelerimiz var. Amerika'ya da vereceğiz. Danimarka'da çok beğendi ve talepte bulundu.''

''İZLANDA RENGİNİ SİYAH YAPMAMIZI İSTEDİ''
Başoğlu, insanların standart üretimdeki karavanlarla çok hızlı hareket edemediklerini ve bu karavanların her bütçeye hitap etmediğini söyledi.
Dünyada küçük karavan türlerinin mevcut olduğunu ifade eden Başoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
''Bizim mini karavanımızın beğenilmesinin nedenlerinden biri kaliteli olması. İzlanda 1 seneden beri istiyor. İzlanda çok soğuk bir ülke. 1 senedir ürünü test ediyor. Ürünün sınıfı geçtiğini söylediler. Şu anda beyaz gönderdik. Siyah renkte yapmamızı istediler. Soğuk bir ülke olduğu için sıcağı üstüne toplasın diye siyah yapmamızı istediler. Avrupa'da karavan sektörü çok gelişmiş. Bu kadar gelişmiş bir pazarda yeni ürünümüze bu kadar ilgi olması bizi çok memnun etti. Önümüzdeki haftalarda Almanya'ya gideceğim. Bununla ilgili bir kalorifer sistemi geliştireceğiz. Şu anda Caretta için bir çadır yaptık. 2 kişi Caretta'da, 2'de çadırda olmak üzere 4 kişi kalma imkanı da sağlayacağız. ''
Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu kaydeden Başoğlu, ''ülkemiz deprem ülkesi. Deprem olduğu zaman hem ekonomik hem ufak. Bu anlamda çok ideal'' dedi.


MİNİ KARAVAN HAVADA, KARADA, DENİZDE GİDECEK
Mini karavanları yüzde 90'nın yerli mallardan oluştuğunu belirten Başoğlu, şunları bildirdi:
''Her bütçeye hitap eden 2 kişilik mini karavanlarla Türkiye'de karavan kültürünü geliştireceğimize inanıyorum. Bizim ürünümüz Amerika'dan daha kaliteli. Mini karavanlar üzerinde devamlı çalışıyoruz. Her geçen gün yeni bir yenilik ekliyoruz. Mini karavanlar ileride denize de girecek. Balonla uçabilecek duruma getireceğim. Mini karavanlar uçacak, yüzecek ve karada gidecek. Mini karavanlardan Tayland'dan da istediler. Ama göndermedik taklidini yapacaklar diye.''

AA
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla