Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-04-2008, 12:31   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Afife Tiyatro Ödülleri 2008" Ssahiplerini Buldu

Ödül gecesine ödül alanlardan çok, reddendenler damgasını vurdu. Dostlar Tiyatrosu ve Fazıl Say, 'ödüllerin amatör tiyatrolara verilmesi gerekir' diyerek ödülü reddettiler.
''Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri 2008'', törenle sahiplerine verildi.
Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bu yıl 12'ncisi düzenlenen ödül töreninde konuşan Yapı Kredi Sigorta Genel Müdürü Murat Güvenel, kendilerinin, hazırladıkları ödüllerle Türk tiyatrosuna karşı görevlerini yaptıklarına inandıklarını söyledi.

ÖDÜLLER
Gecede daha sonra 6'sı özel toplam 20 ödülün sahiplerini bulduğu törene geçildi.
Özel ödüller dışında 14 kategorideki ödüllerin sahipleri, seçici kurulun belirlediği 42 aday sanatçı arasından gizli oylama sonucu seçildi.
Yılın En Başarılı Prodüksiyonu ödülü ''Bayazıt'' oyununa verilirken, En Başarılı Yönetmen ödülüne ''Bana Bir Picasso Gerek'' oyunuyla Mehmet Ergen değer görüldü.
En Başarılı Erkek Oyuncu ödülüne ''Bana Bir Picasso Gerek'' oyunundaki rolüyle Sezai Altekin, En Başarılı Kadın Oyuncu ödülüne ise ''Bana Bir Picasso Gerek'' oyununda canlandırdığı karakterle Ayça Bingöl layık görüldü.
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülünü ''Kürklü Merkür'' oyunuyla Rıza Kocaoğlu kazanırken, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü de ''Kadıncıklar'' oyunundaki rolüyle Nurseli İdiz aldı.
Gecede, Müzikal ya da Komedi Dalında En Başarılı Erkek Oyuncu ödülü ''Müzikaldeki Hayalet'' oyunuyla Atılgan Gümüş, aynı dalda En Başarılı Kadın Oyuncu ödülü de ''Müzikaldeki Hayalet'' oyunuyla Demet Tuncer'e verildi.
Müzikal ya da Komedi Dalında En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü ''Koca Bir Aşk Çığlığı'' oyunundaki rolüyle Bekir Aksoy'a, En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü de ''Bir Şehnaz Oyun'' oyunundaki performansıyla Simay Küçük Tuna'ya gitti.
Gecede, En Başarılı Sahne Tasarımcısı ödülünü Başar Sabuncu, En Başarılı Giysi Tasarımcısı ödülünü Canan Göknil, En Başarılı Sahne Müziği ödülünü Cem İdiz, En Başarılı Işık Tasarımcısı ödülünü de İlhan Ören aldı.
ÖZEL ÖDÜLLER
''Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü''ne Haldun Marlalı, ''Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü''ne Beyhan Saran, ''Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü''ne ''444/Altıdan sonra Tiyatro'' oyunu ile Yiğit Sertdemir, ''Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü''ne Don Kişot Tiyatro tarafından sahnelenen ''Dalga'' oyununun genç oyuncuları, ''Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü''ne Hamit Belli, mansiyona ise ''Sivas 93'' oyunuyla Dostlar Tiyatrosu layık görüldü.
"ÖDÜL AMATÖRLERE VERİLMELİYDİ"
Ancak, Dostlar Tiyatrosu, Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nin amatör tiyatroları özendirmek için verilmesi gerektiğini söyleyerek ödülü reddetti. Yapılan açıkalamada Daha çok amatör tiyatroları özendirmek için verildiği anlaşılan bu ödülün 39 yıldır tiyatroya emek veren bir topluluğa verilmesini son derece yakışıksız buluyoruz. Bir de 'cesaret' konusu var. Basına yapılan açıklamada 'Böyle bir oyunu oynama cesaretini gösterdikleri için bu ödülü veriyoruz' diyorlar. Bugüne dek dünyanın hiçbir yerinde bir sanat eserinin cesaret nedeniyle ödüllendirildiğini duymadık. Afife seçici kurulu bir ilke imza atıyor. Gelecek yıllarda haysiyet, nezaket, vatanseverlik gibi konularda da ödül vermeleri uygun olur".
"Sivas 93" oyunun müziğine imzasına atan Fazıl Say da aynı görüş içinde olduğu ve en iyi müzik dalındaki adaylıktan çekildiğini açıkladı.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla