Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-04-2008, 12:15   #4
ilkeres26
Eskişehirli_Kartal
 
ilkeres26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İzmir - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Kemal Atatürk'ün Latife Hanım ile tanıştığı yıllardaki görüntüsünü yansıtan ilk balmumu heykelini, Karşıyaka'daki Latife Hanım Köşkü için yaptı. Köşkte, Zübeyde ve Latife hanımların ilk balmumu heykellerin de sergileneceği açıklandı.

Büyükerşen, daha önce Londra'daki Madam Tussauds Müzesi'nde sergilenen Atatürk'ün balmumu heykeli yapımında çalıştığını, Anıtkabir, Kayseri, Samsun, İnebolu ve Harp Akademileri için de Atatürk'ün balmumu heykelini yaptığını belirtti.

Daha önceki balmumu heykellerinin, Atatürk'ün farklı dönemlerini yansıttığını, Latife Hanım Köşkü'ne uygun olarak bu defa "Latife Hanım ile Atatürk'ün ilk tanıştığı dönemi" yansıtan heykel yaptığını ifade eden Büyükerşen, Atatürk'ün 1924 yılındaki görüntüsünü birebir yansıttığını kaydetti.

Köşkte sergilenecek Latife Hanım ve Zübeyde Hanım'ın balmumu heykellerinin de Türkiye'de ilk defa yapıldığını kaydeden Büyükerşen, her heykelin yapımının 2,5 ay sürdüğünü, Eskişehir'de hayat verdiği heykellerin, daha sonra İzmir'e getirildiğini ve köşke yerleştirildiğini söyledi.

Karşıyaka'daki Latife Hanım Köşkü'nün özel bir anlamının bulunduğuna dikkati çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise "Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım hastalandığında son günlerini geçirmek üzere uygun bir yer aranıyor ve Latife Hanım'ın evi çok uygun bulunuyor. Zübeyde Hanım da son günlerini burada geçiriyor. Ölünce buraya çok yakın bir yere gömülüyor. Burası Karşıyaka'daki son tarihi eserlerden biriydi" dedi.

Latife Hanım Köşkü'nü, mülk sahiplerinden takas usulü aldıklarını ifade eden Durak, köşkün içini de döneme ait eşyayla döşediklerini, mobilyaların bir kısmını bağış yoluyla, bir kısmını da bedel ödeyerek edindiklerini söyledi.

Kaynak: HaberX - Atatürk'ün balmumu heykeli, Latife Hanım Köşkü'nde.
__________________
Click the image to open in full size.
1-2-3-4 YETMEZ 5-6-7-8-9-10 OLSUN HOLOSKO NOBRE BOBO KOYSUN BEŞİKTAŞIM ŞAMPİYON OLSUN
ilkeres26 Ofline   Alıntı ile Cevapla