Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-04-2008, 12:20   #6
ilkeres26
Eskişehirli_Kartal
 
ilkeres26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Latife Hanım'ın köşküne taşındı

AA
Click the image to open in full size.

ORİJİNALİ GİBİ Köşkte, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın balmumu heykeli de sergilenecek. Zübeyde Hanım 1924 yılında Latife Hanım Köşkü'nde ölmüştü.




Click the image to open in full size.
Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Atatürk'ün balmumu heykelini Latife Hanım Köşkü için yaptı..
Click the image to open in full size.
Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Kemal Atatürk'ün Latife Hanım ile tanıştığı yıllardaki görüntüsünü yansıtan ilk balmumu heykelini, Karşıyaka'daki Latife Hanım Köşkü için yaptı. Köşkte, Zübeyde ve Latife hanımların ilk balmumu heykellerinin de sergileneceği açıklandı. Büyükerşen, daha önce Londra'daki Madam Tussauds Müzesi'nde sergilenen Atatürk'ün balmumu heykeli yapımında çalıştığını, Anıtkabir, Kayseri, Samsun, İnebolu ve Harp Akademileri için de Atatürk'ün balmumu heykelini yaptığını belirtti. Latife Hanım ve Zübeyde Hanım'ın balmumu heykellerinin de Türkiye'de ilk defa yapıldığını kaydeden Büyükerşen, her heykelin yapımının 2.5 ay sürdüğünü, Eskişehir'de hayat verdiği heykellerin, daha sonra İzmir'e getirildiğini ve köşke yerleştirildiğini söyledi.

SON GÜNLERİNİ GEÇİRDİ
Karşıyaka'daki köşkün özel bir anlamının bulunduğuna dikkati çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Zübeyde Hanım'ın son günlerini geçirmesi için Latife Hanım'ın evi çok uygun bulunmuş. Burası Karşıyaka'daki son tarihi eserlerden biriydi'' dedi.

Kaynak:SABAH - 23 Nisan 2008, Çarşamba - Latife Hanım'ın köşküne taşındı
__________________
Click the image to open in full size.
1-2-3-4 YETMEZ 5-6-7-8-9-10 OLSUN HOLOSKO NOBRE BOBO KOYSUN BEŞİKTAŞIM ŞAMPİYON OLSUN
ilkeres26 Ofline   Alıntı ile Cevapla