Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-05-2008, 22:38   #3
djonurbjk
 
djonurbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kupa Kayserispor'un

Normal ve uzatma bölümleri 0-0 sona eren maçta Gençlerbirliği'ni penaltılarla 11-10 yenen Kayserispor, Fortis Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Tarihinde ilk kez final oynadığı kupayı müzesine götüren sarı-kırmızılılar, UEFA Kupası'na katılma hakkı elde etti.


46. kez düzenlenen Fortis Türkiye Kupası'nın sahibi Kayserispor oldu. Sarı-kırmızılılar, 19 sezon sonra '4 Büyükler'in biri dışında oynanan final maçında, Gençlerbirliği'ni penaltılarla geçerek kupayı müzesine götürdü.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadelenin normal ve uzatma bölümleri golsüz sona erdi. 14 kez kullanılan penaltı atışlarında Ankara ekibine 11-10 üstünlük kuran Kayserispor, tarihinde ilk kez kupayı kazanarak, UEFA Kupası'na katılma hakkı elde etti.


Karşılaşmada her iki takımda kontrollü bir oyun ortaya koydu. Gençlerbirliği, orta alanı kalabalık tutarak önce rakibine oyun kurdurmamayı düşünüp, hızlı hücumlarla rakip kaleye gitmeye çalıştı. Kayserispor ise daha atak gibi görünse de bu etkinliğini pozisyon üretmede gösteremedi.

90 dakika içinde Gençlerbirliği, yakaladığı hızlı hücumlarda Isaac ve Kahe ile iki kez gole yaklaştı. Isaac'in şutunda kaleci Ivankov gole izin vermezken, Kahe'nin sert şutunda da top az farkla auta çıktı.

Maçın normal süresinde topa daha çok sahip olan Kayserispor ise, son dakikalarda gole çok yaklaştı. 83. dakikada Mehmet Topuz'un ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci Peric parmaklarının ucuyla kornere gönderdi. 84. dakikada ise kaleci ile karşı karşıya kalan Cangele'nin vuruşunda yine Peric gole izin vermedi.

Uzatma bölümlerinde ise iki takım normal süreye göre daha çok pozisyona üretti. Gençlerbirliği Mehmet Çakır ile Kayserispor ise Cangele ile yakaladığı net fırsatlardan yararlanamadı.

Uzatmalarda da gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında rakibine 11-10 üstünlük kuran Kayseri ekibi, kupanın sahibi oldu.

Ntvspor.net
__________________
Click the image to open in full size.
djonurbjk Ofline   Alıntı ile Cevapla