Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2008, 09:08   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Real Madrid:4 Barcelona:1

Laporta 5 istedi ve...


İspanya La Liga'da geçen hafta Osasuna'yı mağlup ederek 31. şampiyonluğuna ulaşan Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Barcelona'yı adeta dağıttı! 4-1...
Maç öncesi bir arkadaşıyla, Real Madrid'i 5-0 yenecekleri konusunda iddiaya giren Barcelona başkanı Laporta'nın, Real Madrid'e 4-1 kaybettikten sonra nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu...
ALKIŞLAR REAL MADRİD'E
El Clasico tarihinde ilk kez rakibi karşısına şampiyon olarak çıkan Real Madrid, muhteşem futbolunu Raul, Robben, Higuain ve Rud Van Nistelrooy'un attığı gollerle perçiledi. Santiago Bernabeu'da oynanan maçtan önce Barcelonalı futbolcuların çıkış tünelinin önünde dizilerek ezeli rakipleri Real Madrid'i alkışlamaları El Clasico'yu apayrı bir boyuta taşıdı.
PERDEYİ RAUL AÇTI
Karşılaşmaya tempolu başlayan Real Madrid, henüz 12. dakikada Raul'un şık plasesiyle golle buluştu. Golden sonra Barça kalesini adeta abluka altına alan Real Madrid, önce Guti ile denedi kaleyi ardından Robben ile ama tabeladaki skor değişmedi. Santiago Bernabeu'da ezeli rakibinin önüne ilk kez bu derece rahat çıkan Real Madrid, her geçen dakika orta sahada Sneijder'in önderliğinde organize ataklar geliştirmeye başladı. Özellikle Marcelo ve Robben'in bulunduğu sol kanadı oldukça etkili kullanan Real Madrid, kanat bindirmeleriyle rakip savunmaya zor anlar yaşattı. İlk 15 dakikalık bölümde Barcelona adına bir şeyler yapmaya çalışan tek isim ise Messi oldu.

Click the image to open in full size.
VARSA YOKSA MESSİ
Orta alanda bir lider gibi her atakta Messi adı vardı. Eto'o'nun yokluğunda hücum hattında yalnız kalan Henry, basit top kayıpları yaparak Barcelona taraftarını adeta çileden çıkardı. Oyunun tek hakimi olan Real Madrid, aradığı golü 20. dakikada Robben ile buldu. Robben'in golünden sonra çılgına dönen Santiago Bernabeu sakinleri bu sezon hiç olmadığı kadar takımlarına destek oldu. İlk yarının son bölümünde Barça savunmasını bunaltan Raul ve Robben ikilisi girdikleri net pozisyonlardan yararlanamadı ve soyunma odasına en azından iki farklı mağlubiyetle ile giden taraf Barcelona oldu.
FIRTINA DİNMEDİ
Santiago Bernabeu'da ikinci yarıda da Real Madrid fırtınası vardı!
Taraftarının da desteğini arkasına alarak Barceleno kalesine yüklenen Real Madrid,rakibine öldürücü derbeyi 60. dakikada Higuain ile vurdu. 59.
dakikada Robben'in yerine giren Higuain'in bu sezon La Liga'daki 8. golünü Valdez'in koruduğu Barcelona ağlarına bırakması şüphesiz onun için de ayrı bir önem taşıyordur. Aradaki fark 3 oldu ama Madrid'de fırtına dinmedi.
ZAMBROTTA FUTBOLA KÜSTÜ!
71. dakikada Robinho'nun oyuna girmesiyle Barcelona sağ kanadını savunan Zambrotta'nın kabus dolu dakikaları da başladı. Barcelona sağ kanadını bir makine düzeninde kullanan Real Madrid, 76. dakikada penaltı kazandı. Maçın hakemi Alfonso Perez Burrull'un, Robinho'nun ceza sahasının sol içinden mermi gibi bir şutu Puyol'un elle kestiği gerekçesiyle beyaz noktayı göstermesi saha içerisinde uzun tartışmalara neden oldu. Ama karar değişmedi. Uzun bir sakatlık döneminden sonra yeniden sahalara dönen Van Nistelrooy, top ile Valdez'i ayrı köşelere yollayarak skoru 4-0'a getirdi.
BİR HENRY KLASİĞİ Skorun 4-0 olmasından sonra demoralize olan Barcelona'yı canlandırmaya çalışan ve adeta tek başına 'yenilgiyi kabullenmiyorum' diye haykıran Messi, 86. dakikada Henry'e süper bir asist yaptı. Fransız golcü ceza sahası dışından klasik gollerinden birini daha atarak aradaki farkı 3'e indirdi. Stres yüklü karşılaşmada cezayı çeken isim ise Xavi oldu. Maçın hakemi Alfonso Perez Burrull, İspanyol oyuncuyu yoğun itirazından dolayı kırmızı kartla oyun dışına yolladı. Kalan son dakikalarda karşılaşmanın skoru değişmedi ve Real Madrid El Clasico tarihine yeni bir zafer daha ekledi
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla