Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-05-2008, 19:54   #158
uMuT TaCiRi
Optik bArikAtı
 
uMuT TaCiRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşiktaş İnönü'yü yıkamıyor!..


Beşiktaş Kulübünün bir süredir gündem maddelerinden birini oluşturan "Yeni İnönü Stadı" projesine ne zaman başlanacağı henüz netlik kazanmadı.

Konu ile ilgili olarak Siyah Beyazlı kulübün 24 Şubat'ta yaptığı Mali ve İdari Genel Kurul'da açıklamalar yapan Başkan Yıldırım Demirören, 19 Mayıs tarihinde stadın yıkımına başlanacağını ve en geç bir buçuk yıl içinde inşaatın tamamlanacağını belirtmişti.

Ancak Başkan Demirören'in yaptığı bu açıklamada dile getirdiği stad yıkım tarihi Anıtlar Kurulu'ndan gerekli iznin alınamaması sebebiyle daha ileri bir güne ertelendi.

Beşiktaş Yönetim Kurulunda Yatırımlardan Sorumlu Üye olarak görev yapan İlhan Durusoy, Anıtlar Kurulundan alınacak iznin tarihi hakkında kesin bir bilgileri olmadığını, ancak iznin alındığı günden itibaren inşaata başlayacak hazırlıklarının bulunduğunu ifade etti. Durusoy bu izin tarihinin en geç önümüzdeki yaz ayı içinde alınabileceklerini tahmin ettiğini de belirtti.

"Beşiktaş Kulübü olarak yeni bir stada ihtiyacımız olduğunun tesbitini yapmıştık. Yaklışık 61 yıldır Beşiktaş'a ve Türk futboluna hizmet veren stadımınızın artık yenileme kararı aldık. Şu anki stadımızın projesi 1930'lu yıllarda tasarlanmış ve o dönemin ihtiyaclarına göre inşa edilmiş. Ama günümüzde stadlardan beklentiler tamamen değişti. Artık taraftarları aileleri ile birlikte stada çekmek ve insanlara yaşam alanları yaratmak gibi konular daha öncelikli konuma geldi. Biz yeni yapmayı düşündüğümüz stad için başvuruları yaptık. Ancak İnönü Stadı'nın konumu inşaat yapmak için çok zor bir alan. Bir çok tarihi eserin arasında bulunuyor. Böyle olanca da projenin yapımı kolay olmuyor. Ama biz iyi bir proje oluşturduk. Anlaşmalırımızı yaptık ve bizim de içimize sindi. Üstünü kapatarak yapacağımız bu statta futbol dışında da bir çok gelir elde edeceğiz.

Bu konu ile ilgili olarak bir çok kurumdan izin almanız gerekiyor. Bu izinlerin en önemlisi eski adıyla Anıtlar Kurulu, şimdiki adıyla Koruma Kurulu olarak geçen kuruldan alacağımız izin. Geliştirdiğimiz yeni proje ile onlarında kabul edeceğine inindığımız bir paln sunduk. Ama bu izinin bir onay mekanizası var. Biz izin tarihinin ne zaman açıklanması gerektiğini söylersek bu kurulda görev yapanlara saygısızlik etmiş oluruz. Başkanımızın mali kongrede söylediği 19 Mayıs'da yıkım işlemine başlayacağız sözleri izin alınması halinde geçerli olacaktı. Henüz izni alamadık. Bu sebepten ötürü 19 Mayıs'da başlamamız söz konusu değil. ancak izin aldığımız günden itibaren çalışmalara hemen başlayabilecek hazırlığımız var. En geç yaz ayının içinde bu izini almayı ümit ediyoruz"

YİNE İNÖNÜ'DE OYNAYABİLİRİZ

İlhan Durusoy Anıtlar Kurulu'ndan çıkacak iznin bekledikleri tarihten daha geç olması durumunda önümüzdeki sezon yine yine şu anki statta maçları oynamaya devam edeceklerini söylerken, verilecek izin tarihine göre stadı parça parça yıkıp yapabileceklerini de vurguladı.

"İzin tarihi geçikirse ve önümüzdeki sezonun başlamasına yakın bir tarih verelirse UEFA kupası maçları ve sezonun ilk maçlarını yine bu stadımızda oynayabiliriz. Tabi beklediğimiz tarihler dışında bir izin tarihi çıkarsa stadımızı parça parça da yapabiliriz. Böyle bir durumda İnönü Stadı'nda maç oynanırken bir yandan da inşaata devam edilir. Bu projede de ilk olarak yeni açık diye tabir edilen bölüm yıkılır, daha sonra da kısım kısım planımızı uygulamaya koyariz".

milliyet.com 14 May 2008a

uMuT TaCiRi Ofline   Alıntı ile Cevapla