Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-05-2008, 11:30   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
UEFA finalinde bıçaklar konuştu




Click the image to open in full size. UEFA Kupası finalinde takımlarının Zenith'e mağlup olup kupayı kaybetmesiyle İskoç taraftarlar çılgına döndü. Manchester sokaklarında yine holiganizm vardı... Finalist Glasgow Rangers, finalde bir anlamda ev sahibiydi. İskoçya'dan finalin oynanacağı Manchester'e olan yakınlık binlerce İskoç taraftarın, İngiliz kentine akın etmesine neden oldu.

Maç öncesinde onbinlerce İskoç taraftar, Manchester sokaklarında içkileri içip, şarkılar söyleyerek ve dans ederek eğlenirken, kendileri için ayrılan Piccadilly Gardens'deki platforma doğru yönelmeye başladılar.

Click the image to open in full size.

Final maçına sadece 13 bin İskoç taraftar bilet bulabilmişti ve onbinlercesi dev ekranın kurulduğu Piccadily Gardens'deki platformda maçı izlemeye kuruldu.

Ancak kısa bir süre sonra teknik arızadan ötürü meydandan maç yayını yapılamamaya başlandı. Hoşnutsuzlukları artan İskoç taraftarlar, üstüne üstlük Zenith'in ilk golünden sonra homurdanmaya başladı.


Click the image to open in full size.

Saatler geçtikten sonra içkinin ve yorgunluğun etkisiyle İskoçlar, Zenith'in 2. golünden sonra şiddete başvurmaya başladılar. Ellerindeki bira şişelerini çevredeki sakinlere fırlatmaya başlayan İskoçlar'a, alarm halindeki Manchester polisi hemen müdahale etti.
Click the image to open in full size.

Bu sırada bir Rus taraftar, Rangers'liler tarafından bıçaklandı. Sabaha kadar süren olaylarda 6 İskoç taraftar gözaltına alınırken onlarcası da yaralandı. Yaralı Rus taraftarın ise durumunun ciddi olmadığı açıklandı.

Click the image to open in full size.

Binlerce Glasgow Rangers taraftarı üzüntü içinde parklarda sabahlarken, taşkınlıklarından polisle çatışan İskoçlar'ın çatışma anları cep telefonlarına böyle yansıdı.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla