Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-05-2008, 02:14   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Orman yangınlarına karşı uyarıcı sistem

Click the image to open in full size.



Türkiye, orman yangınlarıyla teknolojinin yardımıyla mücadele edecek.





Click the image to open in full size.

Türkiye, orman yangınlarıyla teknolojinin yardımıyla mücadele edecek. ''Uzaktan algılama'' ve ''yangın yönetim'' sistemiyle yangınların yeri anında belirlenecek, yangınlara en hızlı şekilde müdahale edilecek.

Orman yangınlarıyla mücadele için yangın yönetim sistemi de devreye girecek. Bu sistem tüm Türkiye'deki 776 gözlem kulesi üzerinden işleyecek.

Bir bölgede yangın çıktığında, kuledeki görevli yangını anında bilgisayar sistemine girecek ve müdahale daha organize bir biçimde ve hızla yapılabilecek.

Bu sistemde, yangın riski olan bölgelere yerleştirilen algılayıcılar dumanı 10 ile 25 saniye arasında hissediyor, hem Ankara hem de bölgeyi anında haberdar ediyor.

Bölgeye en yakın ekip de yine teknolojiden yararlanılarak GPRS ile belirleniyor ve yönlendiriliyor.

Algılayıcılar şimdilik Muğla ve Antalya'da 10 bölgeye yerleştirildi. Bunlar, 1200 kilometre kareyi kontrol altında tutacak. Böylece en riskli alanlar büyük ölçüde teknolojik sistemlerle gözetlenecek.

Türkiye'de son 10 yılda yangınların yüzde 93'ü ihmal, dikkatsizlik veya kaza yüzünden çıktı. Bu oranı azaltmak için bakanlık orman köylerine okullarda eğitim de verecek.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla