Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-05-2008, 14:21   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
5 yıl havada kesintisiz uçan uçak

5 yıl havada kesintisiz uçan uçak


Click the image to open in full size.

Pentagon, havada yakıt ikmali yapmaksızın ve hiç yere inmeden 5 yıl kesintisiz uçabilen uçak yaptı. “Vulture” adı verilen yeni uçak, radyo, telefon ve video dalgaları ile çalışıyor.


Amerikan Savunma Bakanlığına (Pentagon) Bağlı Araştırma Kurumu, havada yakıt ikmali yapmaksızın ve hiç yere inmeden 5 yıl kesintisiz uçabilen ve iletişim ağlarında meydana gelen sorunları kendiliğinden tamir eden bir uçak geliştirdiklerini açıkladı.
Radyo ve video dalgaları ile çalışan “Vulture” adı verilen bu uçağın daha çok çevre felaketlerinin yaşandığı bölgelerde kullanılacağı belirtildi. Ayrıca bu uçağın insanlar tarafından fark edilmeden teröristlerin gizlendiği yerleri tespit için kullanılacağını kaydediliyor. Diğer bir ifadeyle bu uçak, askeri ve sivil alanlarda kullanılacak.

'Aurora Flight System' düzeneğine sahip olan uçak, 'Dariba' adlı kurumdan vekalet alınarak Boeing ve Martin Lockheed firmaları tarafından geliştiriliyor, 20 ila 30 bin km. yükseklikte uçabiliyor.

Yetkililer, uçağın ağırlığının 500 kg. civarında olduğunu, belirtirken uçağın uçma yüksekliğinin dünya rekoru olduğunu kaydediyor,

Vulture adlı uçak aslında birbirine ilişmiş üç ayrı uçaktan oluşuyor. Devasa bir kütlesi olan uçağın iki kanadı arasındaki mesafe yaklaşık 160 metre civarında. Uçak, üzerinde güneş ışınlarını emen levhalardan aldığı enerjiyi elektriğe dönüştüren jeneratör benzeri bir aleti ihtiva ediyor. Hiçbir şekilde zehirli gazlar yaymayan uçak, tamamen elektrik enerjisiyle çalışıyor.

Vulture adlı uçağın ileriki dönemlerde geliştirilmiş hali, bazı uyduların yaptığı görevi de yapmasını beraberinde getireceği ve yeryüzünün gözlemekte kullanılacağı söyleniyor. Bu uçağın uyduda meydana gelen arızalarda devreye girmesi bekleniyor.
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla