Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2008, 17:23   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arkadaşlarınız hakkında tüm gerçekleri öğrenin!

Arkadaşlarınızı ve merak ettiğiniz insanları araştırmak için yalnızca Google mı kullanıyorsunuz? Devir değişti, kendinizi aşın.
Click the image to open in full size.

İnsanlar hakkında casusluk yapmak için size yardımcı olacak başka siteler de var. Bu web sitelerinin yardımıyla iş arkadaşlarınız, sevgilileriniz ve merak ettiğiniz bir çok kişi hakkında şaşırtıcı gerçekleri öğrenmeye hazır olun.

Sanal ortamda pek çok şey sır olmaktan çıktı. Ancak ihtiyacınız olan bilgileri arayıp bulmak hem yorucu olabiliyor hem de vakit alıyor. İşinizi kolaylaştıracak bazı web siteleri şöyle:

• Zaba şirketinin sitesi ZabaSearch.com, insanların sabıka kayıtları ve doğum tarihlerini öğrenmek için pratik bir kaynak.

• Spock Networks Inc. şirketinin sitesi Spock.com ve Wink Technologies’in sitesi Wink.com ise ‘kişisel web sayfaları’ ve sosyal-network’lerdeki profiller bazında insanları araştırmak konusunda uzmanlaşmış durumda.

• Spokeo.com ise arkadaşlarınızın hangi websitelerinde takıldığını araştırabileceğiniz bir araştırma motoru sunuyor.

• Zillow.com sitesine girerek arkadaşlarınızın mülklerinin piyasa fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Bu web siteleri aslında insanların birbiri hakkında casusluk yapması için tasarlanmamışlar. Ancak bu siteleri kullanan insanların bazıları tesadüfen de olsa kendi arkadaşları, meslektaşları ve sevgilileri hakkında şaşırtıcı gerçekleri bu sitelerden öğrenmiş bulunuyorlar.

Kötü haber şu ki, siz nasıl başka insanlar hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyorsanız, aynı şekilde diğer insanlar da sizin hakkınızda bu bilgilere ulaşabiliyorlar. Maalesef insanlara ait bu tür kişisel bilgilerin online ortama sızmasını önlemek çok güç.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla