Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2008, 10:42   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rüştü Euro 2008' den sonra Milli Takımı bırakıyor!

Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli kalecilerden biri olan Rüştü Reçber, Euro 2008 den sonra Milli Takım ı bırakacağını açıkladı.

Click the image to open in full size. Lig TV’de yayınlanan 2’ye 1 programında Ömer Güvenç ve Bahri Havadır’ın sorularını cevaplayan Rüştü, “Her futbolcunun hayalidir böyle bir turnuvada oynamak. Ben de Euro 2008’de olmak için çok çalıştım. Şu anda hayalime kavuştum. Kadronun içindeyim. Bana bundan büyük onur yok. Büyük futbolcular böyle organizasyondan sonra Milli Takım’ı bırakır. Ben de bırakmayı düşünüyorum. Hocamın da fikrini alacağım. İyi bir turnuva geçirdikten sonra Milli Takım’a nokta koyacağım. Eşim ve hocam kararı bana bırakırlarsa ben bırakırım. Ben oynasam da oynamasam da burası benim için kutsal bir yerdir” diye konuştu.
Yurt dışına gittiğini, ideallerini gerçekleştirdiğini anlatan Rüştü, şimdi Beşiktaş’ta geri kalan yıllarını tamamlamak istediğini söyledi ve “Futbolu bırakmama daha çok var. Futbolu bıraktıktan sonra bir tek düşüncem var. Hocalık konusunda değil ama yöneticilik bazında bir çalışmam olacak. Federasyon veya bir kulüp bünyesinde olabilir. Bunu zaman gösterecek. Ama hocalık için de çalışmalarım var” dedi. Milli Takım kadrosundaki futbolcuların farklı yetenekleri olduğunu anlatan Rüştü, “Bundan önce Hasan Şaş’ımız vardı. Bizi öyle ortamlarda öyle mutlu etmesini bilirdi ki. Hasan’ın yerine kim gelir diye düşünüyorduk. Şimdi Arda çıktı. Bu yönden çok şanslıyız. Verdiği neşe anlatılamaz. Futbolculuğunun dışında farklı bir yetenek. Benim de taklitlerimi yapıyor. Colin Kazım, Mevlüt bana abi diyor. Normalde yurtışında denilmez. Ama demek ki buraya alışmışlar” diye konuştu.
Keşke Hakan Şükür olsaydı
Rüştü, Milli Takım kadrosunda çağrılmayan Hakan Şükür için de “Hakan Şükür’ün burada olmasını şahsen isterdim. Ama yetkili kişi hocamızdır. Burada bizler de olmayabilirdik. Aldığı karara saygı göstermek zorundayız” diye yorum yaptı. Euro 2008’e katılmanın bile başarı olduğunu söyleyen Rüştü sözlerini şöyle sürdürdü: Bu gruptan çıkamamayı başarısızlık olarak görmem. Çünkü buraya kadar gelmek bile başarıdır. Çıkamayabiliriz de. Kimsede hayal kırıklığı oluşturmasın. İngiltere şu anda 2008’de yok. O zaman herkes farklı düşünceler içine girmek zorunda mı İngiliz insanları. Çok zorlu yollardan buraya geldik. Turnuvada da artık o günkü, o anki şans faktörleri, futbolcuların günlük formları çok önemli. Aklımızdan gruptan çıkamama gibi bir şey geçirmiyoruz.
Akşam
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla