Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2008, 11:56   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
YouTube Mezarlığı

Siteye yüklenen videoların yüzlercesi yasal sebeplerden dolayı siliniyor
Click the image to open in full size.Her gün binlerce video yüklenen siteden hangi videolar yasal sebeplerle eleniyor hiç merak ettiniz mi? MIT öğrencileri listeyi gerçek zamanlı çıkarıyor.

YouTube ile ilgili ulusal problemlerimiz bir yana, her gün yüklenen binlerce video arasından lisans haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle yüzlercesi siliniyor. Birbirleriyle paylaştıkları videolarda siyah ekran üzerinde "No longer available" uyarısını görmekten sıkılan MIT (Massachusetts Institute of Technology - Teknolojinin Kalbinin Attığı Yer) öğrenci grubu da YouTube tarafından lisans haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırılan videoları takip altına almış görünüyor.

Kalan Sağlar Bizimdir

Bu takiplerini, araştırma projesi olarak YouTomb adı altında bir internet sitesine dönüştüren MIT Free Culture, YouTube'dan lisans ihlali gerekçesiyle kaldırılan videoları gerçek zamanlı olarak takip edip, bu videoların hangi kategoride olduklarını, görüntüleme ve puanlama oranlarını, yüklenme ve kaldırılma zamanlarını, yayınlayan YouTube kullanıcısını ve video açıklamasını görüntülemenizi sağlıyor. Eğer yolunuz MIT üniversitesine düşerse, bir dahaki MIT Free Culture buluşmasında bu projeyi hayata geçiren öğrencilere SDN ekibi adına da teşekkür etmeyi unutmayın.,
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla