Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-2008, 15:29   #1
blackeagle86
 
blackeagle86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Kene Turkiyeye karsı yapılmı Biyolojik silahtır"

MHP TOKAT MİLLETVEKİLİNİN İDDİASI BÖYLE: Kene, Türkiye'ye karşı geliştirilmiş bir BİYOLOJİK SİLAHTIR

Click the image to open in full size.
KKKA VİRÜSÜNÜN BİYOLOJİK SAVAŞ OLDUĞU İDDİASI

MHP TOKAT MİLLETVEKİLİ DR. REŞAT DOĞRU:

- "SON YAPILAN ARAŞTIRMALAR ÖZELLİKLE BUNUN BİR BİYOLOJİK SAVAŞ ŞEKLİNDE TÜRKİYE BULAŞTIRILDIĞI KONUSUNDA"

- "BU VİRÜSLERİ TAŞIYAN KENELERİN ÇEŞİTLİ NOKTALARDAN ANADOLU'YA TAŞINMIŞ OLDUĞU ŞEKLİNDE DÜŞÜNCELER DE VAR"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, kenelerden insanlara geçen virüsün 'biyolojik savaş' şeklinde Türkiye'ye bulaştırıldığı yönünde araştırmalar olduğunu söyledi.

Kene ısırmasıyla bulaşan KKKA hastalığı sorununu değerlendiren MHP'li Doğru, Tokat'a kenenin '3 bin üzerinde insanın ısırdığını' belirtti. Doğru, İl Sağlık Müdürlüğü'nün istatistiklerinde bu rakamın düşebileceğini ifade ederek, "Ama kene ısırığı ile ilgili olarak insanlar telaşla Tokat, Samsun hastanelerine ve hatta Ankara'ya bile giden insanlarla karşılaşmış durumdayım. Kesin bir rakam verilmiyor ama kenelerden geçen hastalık nedeniyle 15'e yakın insanımızı kaybetmiş durumdayız. Dolayısıyla bu virüsle
ilgili çok ciddi olarak Sağlık Bakanlığı'nın araştırma yapması gerekiyor. Son yapılan araştırmalar özellikle bunun bir biyolojik savaş şeklinde Türkiye'ye bulaştırıldığı konusunda. Bu virüsleri taşıyan kenelerin çeşitli noktalardan Anadolu'ya taşınmış olduğu şeklinde düşünceler de var. Bu noktada araştırma yapılmalı" dedi.

Kene konusunda alınan mesafenin tartışmalı olduğunu ifade eden Doğru, "Keneyle ilgili ciddi bir araştırma yapıldığını görmedik. İnsan sağlığının bu kadar ucuz olmaması gerekiyor. Virüsle ilgili aşı çalışmaları yapıldığını iletiyorlar. Ama ne derece, geç kalınmış durumda. Hastalık devam ediyor. Bu konu meclis araştırma önergesi çalışması yapılmıştı. Tokat Milletvekili olarak bunun çalışması içerisindeyiz. Meclise bu tabloyu taşıyıp Türkiye genelinde neler yapılabiliri taşımayı düşünüyorum" diye konuştu.
__________________
Erkek adam renkli takım tutmaz...
blackeagle86 Ofline   Alıntı ile Cevapla