Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-05-2008, 08:35   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 BM askerlerine tecavüz suçlaması

İngiltere merkezli çocuklara yardım kuruluşu Save the Children'ın hazırladığı rapor korkunç bir gerçeği ortaya koydu. Rapora göre Birleşmiş Milletler'in çatışma ve felaket bölgelerindeki çocukları korumakla yükümlü görevlileri, bu çocuklara tecavüz ve kötü muamelede bulunuyor.


Rapora göre, insani yardım kuruluşu çalışanları ve barışı korumakla görevli bazı askerler, aralarında 6 yaşındakilerin de bulundukları çocukları taciz ediyor.
Save the Children'ın raporunda taciz ve kötü muamelenin çocuklar ve ailelerinin başlarına daha kötü şeyler gelmesinden endişe ettikleri için ihbar edilmediği, suçluların da cezalandırılmadığı saptamasına da yer veriliyor.
İngiltere merkezli Save the Children'ın araştırması Fildişi Sahili, Sudan'ın güneyi ve Haiti'yi kapsıyor.
Rapora göre, çocuklara yönelik cinsel tacizin failleri arasında, her türlü insani yardım, barış ya da güvenlik faaliyeti yürüten örgütlerin her kademeden personeli var. Bunlara yerel görevlilerle uluslararası personel de dahil.
Çocuklar korkuyor
Raporda, bu örgütlerin ya da suçlanan kişilerin isimlerine ilişkin ayrıntıya ise yer verilmiyor. Raporu kaleme alan Karina Çarki, ''Bunun nedeni, çocukların, konuşmaları halinde başlarına geleceklerden korkuyor olması'' diyor.
Çarki, araştırmayı yapabilmek için çocuklara gizlilik ve başlarına gelenlere ilişkin ayrıntıları daha ileri aşamalara taşımayacakları konusunda söz verdiklerini söylüyor.
13 yaşında bir kız, BBC televizyonuna başına gelenleri anlatırken, Fildişi Sahili'nde evinin yakınındaki bir tarlada, 10 Birleşmiş Milletler barış görevlisinin tecavüzüne uğradığını, tecavüzcülerin kendisini kanlar içinde bırakarak gittiğini, sürekli titrediğini, kustuğunu anlattı.
Soruşturmalar yargıya taşınmadı
Birleşmiş Milletler'in görev yaptığı ülkelerde çocuklara karşı cinsel taciz olaylarına karşı çok sayıda inceleme yürütüldü, ancak bunların büyük çoğunluğu yargıya taşınmadı.
Birleşmiş Milletler'in Barışı Koruma Operasyonları Sözcüsü Nick Birnback, çocukları korumak için daha fazla önlem alınması gerektiğini kabul etti, ancak Birleşmiş Milletler'in zanlılara karşı eyleme geçmek için gerekli yetkiye sahip olmadığını savundu.
Ortak çalışma başlatıldı
Save the Children, sorunla mücadele için Birleşmiş Milletler'in cinsel sömürü ve tacizle mücadele ekibiyle öneriler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Bu öneriler arasında, Birleşmiş Milletler tarafından yerel şikayet mekanizmasının kurulması, taciz olaylarını ele almak üzere küresel bir izleme birimi oluşturulması ve farkındalığı arttırmak ve eğitim için yatırım yapılması da yer alıyor.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla