Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-05-2008, 11:10   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Transferlerin arkasında durmak Güven Taner

Beşiktaş Genel sekreteri Kenan Öner’in geçtiğimiz ocak ayındaki bir demecini notlarımın arasında tutmuşum... Özetle şöyle demekte:

Elden çıkardığımız Koray, Burak ve İbrahim Akın’a 1,2’şer milyon, Diatta’ya ise 1 milyon YTL ödüyorduk. İ.Akın’ın bonservisi için de 1,1 milyon YTL aldık. Böylece toplam kazancımız 5,7 milyon YTL oldu. Hem kulübü mali yükten kurtardık hem de Holosko gibi geleceği parlak bir oyuncu aldık.’

Süper bir iş yaptılar. Ürün vermeyenleri gönderip, verim olasılığı yüksek olanı almak çok yerindeydi. İ.Akın’ı göndermekte 2 yıl gecikmişlerdi, Burak’ta o zamanı yitirmediler. Koray sakattı, verimli olması çok gecikecekti. Diatta’yı alır almaz işe yaramayacağını anlamışlardı.

İşte günümüzün konusu bu: Adamı alır almaz işe yaramayacağını anlamak. Almadan önce anlayamamak!

Bir iş adamı dostum hep ‘Ben parayı malzemeyi alırken kazanırım’, der. Beşiktaş’ın sorunu daha malı alırken parayı kaybetmek!

Demirören döneminde 45’te 30 yanılgı ile transfer yapıldı! Adamı alırken kazanmayı bırakın, ancak, gönderirken zararın bir yerinden dönülmesi, kazanç sayılabiliyor!

Bu konuya, çok karşılaştığım ‘yeni transferler nasıl?’ sorusuna toplu yanıt vermek için girdim. Alanların verim gücüne bakarak, alınanlar için takım içinde görmeden söz söylemek zor. Bakarsınız bu kez tutar!

* * *

Sinan Engin’in ‘yaptığımız transferlerin arkasında dururuz’ sözü çok hoşuma gitti. Diatta’nın, Higuain’in, Gordon’un da arkasında durdular! Sahip çıkmak için değil, popolarına şut atmak için!

* * *

Engin’in bir ilginç açıklaması daha var. Transferlerden sonra başkana teşekkür ediyor. Bundan biraz, ‘hata olursa sonucu başkana bağlamak’ gibi gizli anlam çıkıyor. Biraz da ‘başkanın gözünden düşmemek’ amacı seziliyor. Oysa başkan da zaten göreve getirdiklerinin arkasında durur!

* * *

Serdar Bilgili 2000’de İnönü stadını büyütecekti. 2008’de Demirören’in projesi gündemde. Demirören stada bir ucundan dokundu, ama arkasını getiremiyor... Otuzlu yaşlarının sonunda ‘çağdaşlığı’ slogan yaparak işbaşına gelen iki başkan da devirdikleri Seba kadar tesis katkısı yapamadılar! Demirören’in daha fırsatı var. Bir önder, engellerden yakınarak büyümez. Onları devirerek büyür.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla