Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-05-2008, 13:58   #1
Explorer
Banned
 
Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 "Ankaralı Kızılırmak suyu içiyor, farkında değil"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Ankaralı 21 gündür Kesikköprü'den gelen Kızılırmak suyunu içiyor. Kimse de bunun farkına varmadı. İshal vakaları da artmadı'' dedi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi basın merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kızılırmak'tan verilen suyunun son derece kaliteli ve sağlıklı bir su olduğunu söyledi.

Ankaralı'nın 21 gündür Kesikköprü'den gelen Kızılırmak suyunu içtiğini bildiren Gökçek, "Kimse de bunun farkına varmadı. İshal vakaları da artmadı" dedi.

Bu durumu önceden duyurmaları halinde, bazı sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin toplantılar düzenleyerek, ishal vakaları görüldüğü yönünde açıklamalarda bulunacağını öne süren Gökçek, "Ankaralılara hayırlı olsun. Böyle bir yola başvurduğum için halktan özür diliyorum" dedi.

"Hain olmak lazım"

Gökçek, "Bir belediye başkanının vatandaşa sağlıksız suyu vermesi için hain olması lazım" diye konuştu.

Kızılırmak suyunun ishal vakalarına yol açmadığını kaydeden Gökçek, Kızılırmak suyunun Ankara'da içme suyu olarak kullanılmasını özellikle 21 gün sonra açıkladığını ifade etti.

Gökçek, "Bazı sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin suyun verilmesi konusundatoplantılar yaparak, çeşitli açıklamalarda bulunmayı planladıkları etkinlikleri bozduğum için çok mutluyum. Suyumuz çok kaliteli, lezzeti de fark edilmiyor. Hepimize afiyet olsun" ifadesini kullandı.

Gökçek, Kesikköprü'den verilen suyun çeşitli noktalardan alınan analizlerinin yapıldığını ve herhangi bir sağlık sorunu yaratacak bir bulguya rastlanmadığını kaydetti.

Bu sabah Ankara'nın en büyük hastanelerinden birinin başhekimini arayarak ishal vakalarında geçen yıla oranla artış olup olmadığına ilişkin bilgi istediğini bildiren Gökçek, en ufak bir artış yaşanmadığını öğrendiklerini söyledi.
__________________
Click the image to open in full size.
Explorer Ofline   Alıntı ile Cevapla