Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-05-2008, 21:41   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şampiyon tenisçinin hüzünlü vedası

Şampiyon tenisçinin hüzünlü vedası


Click the image to open in full size.

Sezonun 2.Grand Slam turnuvası olan Fransa Açık'ta (Roland Garros) sürprizlerle dolu bir gün geride kaldı. Paris'teki tenis severler bir şampiyonun vedasına da tanıklık etti...


Okan Kılıçkaya'nın haberi


Teniste sezonun ikinci, sezonun tek toprak kort Grand Slam turnuvası Roland Garros'ta sürprizlerle dolu bir gün geride kaldı.

Erkeklerde, Paris'e şampiyonluk nidalarıyla gelen Arjantinli David Nalbandian ve Birleşik Amerikalı James Blake, aldıkları sürpriz yenilgilerle turnuvaya veda ettiler.



'FIRTINA' MELTEME DÖNDÜ!

Toprak kortların başarılı tenisçisi ve büyük tenisçilere üstünlük sağlamakla ünlü Arjantinli David Nalbandian, 145.sırada bulunan Fransız Jeremy Chard'ye 3-2 mağlup olarak, hayal kırıklığı yarattı.

Şampiyonluğun 6.büyük favorisi olarak gösterilen Nalbandian, ilk 2 seti kazanıp 2-0 öne geçmişti fakat ardarda 3 set birden kaybetti ve henüz 2.turda turnuvaya veda etti.

Click the image to open in full size.

Turnuvanın gizli favorilerinden biri olarak gösterilen ancak toprak kort performansı hiç de yeterli olmayan Birleşik Amerikalı tenisçi James Blake de, Letonyalı Ernests Gulbis'e boyun eğerek, şampiyonluk için geldiği turnuvaya erken havlu attı.

MAURESMO ELENDİ, VENUS DEVAM

Tek bayanlarda da 22 numaralı seribaşı Fransız Amelie Mauresmo, İspanyol Carla Suarez Navarro önünde varlık gösteremedi, 3 - 6 ve 4 - 6’lık setlerle yenilerek turnuvayı erken kapadı.

Tek bayanların 8 numaralı favorisi ABD’li Venus Williams ise Tunuslu Selima Sfar’ı 6 - 2 ve 6 - 4’lük setlerle geçerek üçüncü tura yükseldi.

EN BÜYÜK SÜRPRİZ: SERENA GİTTİ
Tek bayanlarda 5 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, 3. turda elenerek hayranlarını şaşırttı. Williams, 27 numaralı seribaşı Slovenyalı Katarina Srebotnik'e 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-0 boyun eğdi.

Click the image to open in full size.

Williams, 1999 yılından bu yana Rolland Garros'a en erken vedasını yaparken, 27 yaşındaki Srebotnik de kariyerinin en önemli galibiyetini elde etmiş oldu.

Günün diğer tek bayanlar maçında 2 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanovic, 30 numaralı seribaşı Danimarkalı rakibi Caroline Wozniacki'yi 6-4 ve 6-1 ile 2-0 yenerek tur atladı.

BİR ŞAMPİYONUN VEDASI
Kuerten tenisi bıraktı

Kariyerinin en büyük başarılarını Roland Garros'ta, Fransa Açık kortlarında yaşayan dünyanın eski bir numaralarından Brezilyalı Gustavo Kuerten, yine bu kortlarda aldığı bir ilk tur yenilgisiyle, gözyaşları arasında tenis kariyerine nokta koydu.

Click the image to open in full size.

Turnuva başlamadan önce, son kez bir turnuvaya katılacağını açıklayan Brezilyalı tenisçi, ilk turda Fransız 18 numaralı seribaşı Paul Henri Mathieu ya 6-3 6-4 6-2 yenilerek elendi.

Click the image to open in full size.

66.sırada bulunan 'Guga' lakaplı tenisçi, 1997-2000 ve 2001 yıllarında 3 kez bu turnuvayı kazanmayı başarmış, dönemin en iyi toprak kort oyuncusu olarak hafızalarda yer edinerek, 1 numaraya kadar tırmanmıştı. Özellikle Kuerten'in, Pete Sampras ile maçları büyük seyirci toplardı.

Click the image to open in full size.

2004'te sakatlanan 31 yaşındaki tenisçi, 3 yıldır en sevdiği bu turnuvaya katılamıyordu ve bu yıl Fransa Açık'a katılarak kariyerine nokta koydu.

Haber 7
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla