Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-06-2008, 22:31   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Küçük Sıla, gelecekte buz pistlerine Türk imzası kazıyacak

Küçük Sıla, gelecekte buz pistlerine Türk imzası kazıyacak


Click the image to open in full size.


Ankara'da 5 yaşında buz patenine başlayan ve 10 yaşında milli olan Sıla Saygı (12), önümüzdeki yıllarda Avrupa ve dünya dereceleri elde ederek 2014 kış olimpiyatlarına katılmak istiyor.


Konya'da düzenlenen bir programda gösteri sunan Sıla Saygı, buz patenine 5 yaşında annesinin teşvikiyle başladığını ve çok sevdiği buz pateninde kendisini sürekli geliştirmeye çalıştığını söyledi.

10 yaşında milli olduğunu ve birçok gösteri sunduğunu ifade eden Saygı, bugüne kadar Türkiye ve yurt dışında çok sayıda birincilik ve farklı derecelerinin olduğunu anlattı.

Bu sporun dünyada çok ilgi gördüğünü ancak Türkiye'de henüz yeni yeni izlenmeye başladığını vurgulayan Saygı, bu durumun kendisine verilen desteğin sınırlı kalmasına yol açtığını bildirdi.

En büyük hedefinin Avrupa ve dünya karşılaşmalarında dereceler elde ederek Rusya'nın tatil kenti Soçi'de yapılacak 2014 Kış Olimpiyatları'na katılmak olduğunu belirten Saygı, ''Olimpiyatlara katılmak için belli bir puana ulaşmanız gerekiyor. Bu puanı elde etmek için de çok çalışarak dereceler almalıyım. Bu olimpiyatlarda bir Türk buz patencinin yer almasını istiyorum. Umarım Rusya'da 2014 yılında bir performans ortaya koyabilirim'' dedi.


-KİMSE TÜRK OLDUĞUNA İNANMIYOR-


Antrenörü Natalia Özşenoğulları ise bugüne kadar ABD, Kanada, Rus ve Estonyalı buz patencilerle çalıştığını, ancak Sıla Saygı'nın farklı bir yetenek olduğunu söyledi.

Buz patenini yürekten seven ve adeta bu spora aşık olan Saygı'nın gelecekte çok başarılı olacağına inandığını ifade eden Özşenoğulları, şunları kaydetti:

''Uluslararası karşılaşmalarda Sıla'nın Türk olduğuna kimse inanmıyor. Sıla, yurt dışında Türkiye'dekinden daha fazla ilgi görüyor. Türkiye'nin buz pateni konusunda bir geçmişinin olmaması, bu spor için sınırlı yerlerinin olması ve bazı imkansızlıklar, Sıla gibi bir yeteneğin Türkiye'den çıkmış olacağına inanılmasını zorlaştırıyor. Yaptığı gösterilerden sonra ABD ve Japonya gibi ülkelerden gelen antrenör ve sporcular Sıla ile hatıra fotoğrafları çektiriyor.''

Özşenoğulları, Sıla Saygı'nın her gün okul öncesi 06.00-08.00 arasında ve okul sonrası akşamları çalışmak zorunda kaldığını belirterek, imkanların sağlanması durumunda Saygı'nın daha büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Sıla Saygı'nın en büyük sorununun bir sponsorunun bulunmaması olduğunu ifade eden Özşenoğulları, ''Sıla, bir sponsor bulunur ve desteklenirse gelecekte Türkiye'yi yurt dışında çok iyi tanıtabilir. Yurt dışında birçok kişinin hayranlıkla izlediği Saygı'nın neler yapabileceğini henüz Türkiye'de kimse bilmiyor'' diye konuştu.
(aa)
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla