Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-06-2008, 15:22   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 'Çivici Katil' Koğuş Arkadaşına Saldırdı

Türkiye'de bir dönem işlediği ilginç cinayetlerle "Çivici Katil" lakabıyla anılan Süleyman Aktaş, 13 yıldır tedavi gördüğü Manisa Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde koğuş arkadaşı Ömer Yılmaz'ı başına taşla vurarak hastanelik etti.

Bir başkomiser ve Denizli'de 4 komşusu olmak üzere 5 kişiyi öldüren ve kurbanlarını çiviyle öldürdüğü için adı Çivici Katil'e çıkan Süleyman Aktaş, 13 yıldır tedavi gördüğü Manisa Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde bu kez taşlı saldırıyla gündeme geldi. Rutin havalandırma için bahçeye çıkarılan hastalardan Aktaş, ani bir reaksiyon sergileyerek yerden aldığı taşı koğuş arkadaşı Ömer Yılmaz'ın başına vurdu. Kanlar içerisinde yere yığılan Yılmaz, 112 acil servis ekibi tarafından Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 6 saatlik ameliyatın ardından Yılmaz hayati tehlikeyi atlatı.

Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, olayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Başhekimlik makamında açıklama yapan Dr. Ayer, "Havalandırma amacıyla hastaları günde iki kez bahçeye çıkarıyoruz. Geçen gün böyle bir bahçe gezisi sırasında Süleyman Aktaş ani bir reaksiyon göstererek eline aldığı taşı koğuş arkadaşı Ömer Yılmaz'ın başına vurmuş. Görevlilerimiz hemen olaya müdahale ediyor. Başından yaralanan Ömer Yılmaz'ı Devlet Hastanesi'ne sevk ettik. Burada bir süredir tedavi görüyor. Şu an durumu iyi. Taburcu olup tekrar hastanemize geldikten sonra bulunduğu koğuşu değiştireceğiz" dedi Süleyman Aktaş'ın psikolojik durumuna değinen Başhekim Ayer, "Olayı ani bir reaksiyon olarak özetleyebiliriz. Aktaş gibi hastalar zaman zaman bu tarz saldırılarda bulunabiliyor. Alınan tüm koruma tedbirlerine rağmen personele yönelik de olabiliyor bu davranışlar. İki hasta arsında bir sürtüşme veya yumruklaşma yok. Olayı kendi iç soruşturmamızı yaparak araştırıyoruz" diye konuştu. Bu tarz hastaların üç grupta incelenebildiğini anlatan Ayer, sözlerine şöyle devam etti: "Bu hastaların yüzde 60'ı birinci grupta. Bunlar tedavi olup dışarıda da hayatına devam edebilir. Yüzde 25'lik ikinci guruptakiler ise bir veya iki ilaç tedavisiyle dışarıda hayatını sürdürür. Yüzde 15'lik 3. guruba ise uzun süreli korumalı tedavisi uygulanır. Süleyman Aktaş bu 3. grup içinde yer alır. Bu tür hastalarda ani saldırgan tavır olabilir. Süleyman Aktaş biraz da medyatik olduğu için olay basına yansımış durumda." "Çivici Katil" lakabıyla anılan Süleyman Aktaş'ın bundan sonra da havalandırma için bahçeye çıkarılacağını belirten Başhekim Ayer, Aktaş'ın ayrıca tedavisine destek olması amacıyla hastanenin halk oyunları ekibinde görev aldığını, Ömer Yılmaz'ın da tedbir amacıyla başka bir servise alındığını sözlerine ekledi.

Başından aldığı darbe nedeniyle hastanede yoğun bir tedavi programı uygulanan Ömer Yılmaz ise başına gelenlerden habersiz hastane bahçesinde çay ve sigara içerken kameralara, "Yere düşüp kafamı çarptım" dedi.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla