Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2008, 08:31   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Polis, gaspçılarla çatışmaya girdi: 1 polis şehit

Click the image to open in full size.Adana'da gaspçılarla çıkan silahlı çatışmada bir polis gögsünden vurularak şehit oldu.

Adana'da son günlerde artan silahlı gasp olayları ile ilgili eşkali belirlenen gaspçıları arayan polis ekipleri pusuya düşürüldü. Çıkan silahlı çatışmada, 44 yaşındaki polis memuru Muhittin Aksoy, gaspçılar tarafından şehit edildi. Olay yerine gönderilen polis ekipleriyle de silahlı çatışmaya giren iki gaspçı, bir polis memurunu daha yaraladıktan sonra, yaralı olarak yakalanabildi.

Olay, bugün saat 22.00 sıralarında, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde meydana geldi. Adana'da son 1 hafta içerisinde, özellikle geceleri çalışan taksi şoförlerine yönelik gasp olaylarının artması üzerine polis ekipleri, Ulubatlı Hasan ile Mutlu Mahallesi çevresinde eşkalleri belirlenen gaspçıları aramaya başladı.

GASPÇILAR POLİSE ATEŞ AÇTI

Yaya olarak devriye görevi yapan sivil polis memurları Muhittin Aksoy ile 38 yaşındaki Çetin Dere'ye silahlı saldırı düzenlendi. Muhittin Aksoy göğsüne isabet eden mermi nedeniyle bulunduğu yere yığılırken, diğer polis memuru Çetin Dere de kolundan vuruldu. Yaralı olmasına karşın polis memuru Çetin Dere, silahlı gaspçı Yılmaz Alkan ve Ramazan Koç'u kovalamaya başladı. Olay yerine gönderilen takviye polis ekiplerinin Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde sıkıştırdıkları iki gaspçı arasında silahlı çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmanın ardından Yılmaz Alkan yaralı olarak diğer gaspçı Ramazan Koç ise tekrar kaçmaya çalışırken yakalandı.

Bu arada bir ambulans ile Yüreğir Başkent Hastanesi'ne kaldırılan polis memurlarından Muhittin Aksoy yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Diğer polis memuru Çetin Dere'nin ise sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.

Olay yerine yakın olduğu için Numune Hastanesi'ne götürülen gaspçılardan Yılmaz Alkan, sedye üzerindeyken hastanedeki polisler tarafından linç edilmek istendi. Ancak, hastane önünde bekleyen Emniyet Müdür Yardımcıları ile şube müdürleri öfkeli polis memurlarını güçlükle sakinleştirdiler.

‘ŞEHİDİMİZ VAR BAŞIMIZ SAĞOLSUN’

Olay duyduktan sonra hastaneye gelen Adana Valisi İlhan Atış da bir açıklama yaptı. Polisin görevini canla ve başla yaptığını söyleyen Vali Atış, “Gaspı önleyici tedbirler alan arkadaşlarımız, can siperane çalışmalarını sürdürürken malesef bir şehidimiz oldu. Diğer polis memuru arkadaşımızın sağlık durumu iyi. Gaspçılardan da biri yaralı diğeri kaçmaya çaışırken yakalandı. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun” dedi.
Polis, olayla ilgili olarak çalışmalarını sürdürüyor.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla