Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-06-2008, 09:27   #11
bentolga
 
bentolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
pusucukurt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yazdıgın anıalrın guzelde tolga biraz daha akıcı analtsaydın keşke okurken bir heyecan hissetmedim. genel oalrka ele alınca guzel guzel bir şekildede analtmışsın ama azcık heyecan katsaydın bazı yerlerinde pufff demezdim ama guzel sonuçta eline yüreğine sağlık
Anladım; katarım heyecanı. Şunu diyeyim, herkesin zevkleri farklı oluyor. Ben önceliklerimi betimlemeye verdim; bunda daha çok baştayım. Mesela; bira içen bir adamı betimliyoruz. Adam sadece bira içiyorsa, nesini betimlersin: Bakınca hiç. Heyecan yoktur bunda; ama bu bira içen adamı okuyanın kafasında tam olarak oluşturabilirsen,süslersen, o zaman heyecan ihtiyacı pek hissedilmez. Okuyucunun hoşnutluğu başka bir yerden karşılanmış olur. Bu betimlemeyi çok iyi yapabilmek için de çok okumak ve gezmek gerekiyor ve bunun neticesinde genel kültürü artırmak. Ayrıca denemelerin çoğalması gibi etkenlerle desteklenmeli.

Bir de şuna eğilim gösteriyorum: Bazı Türkçe kelimeleri,ki bunlar nadir kullanılıyor, ortaya çıkarmak. Bunları bazen anılarda, bazen sıradan iletilerimde kullanıyorum; umarım fark ediliyordur.

Sonra dil bilgisinin nasıl kullanımı da çok önemli. Bunda da çok eksiğim var. Bir kere bu anılarda şapka kullanmam bayağı zor oluyor,kullanmıyorum, bunun için üzgünüm. Sonra bir takım eklerde hata yaptığımı fark ediyorum. Bunu ekseriya düzeltmeye çalışıyorum. Ayrıca kendi kişisel zevkime güvenerek eskimiş ya da kullanılan arapça ve farsça'dan dilimize geçmiş olan kelimeleri kullanıyorum veya hatırlatıyorum.

Hedef belli:" Kusursuzu yakalamak; yani ölene kadar en iyisini aramak."

Konu bentolga tarafından (11-06-2008 Saat 09:51 ) değiştirilmiştir..
bentolga Ofline   Alıntı ile Cevapla