Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2008, 10:34   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Terim Terim'i yendi Erman TOROĞLU

FATİH Terim, önce kamuoyuyla, sonra spor basını ile mücadele etti. Yetmedi kendi takımıyla mücadele etti.

Sonunda baktı ki olmuyor, bu maçın ikinci yarısında aklı selim, futbolu bilen herkesin birleştiği noktalarda değişiklikler yaptı. Milletin iki aydır gördüğünü o İsviçre maçının ikinci yarısında gördü. Nitekim sonuç da değişti. Çok net söylüyorum. İnşallah bu, Fatih Terim’in son inatları olur. Hamit’i hala sağbekte oynatarak onu köreltti. Bayern Münih’in Almanya ligini almasında en etkili futbolcu dün sahada garip garip işler yaptı. Onun da eseri Fatih Terim’dir. Galip takımın antrenörü için bunları yazıyoruz. Şu sahada net gözüktü; Fatih Terim, Fatih Terim’e karşı kazandı. İnat etti ama sonunda doğru ve mantık onun inadını kırdı.

Yapılmayacakları yaptık

Belki de hiç hesapta olmayan bir yağmur başladı. Ve bu yağmur sahayı inanılmaz ağırlaştırdı. Peki sahada bulunan A Milli Takım seviyesine gelmiş futbolcular bu yağmurda kenara bakıp nasıl oynayacaklarını da mı ona soracaklar? Hayır. Topu tutacaksın, uzun oynayacaksın. Kendi sahanda riskli işler yapmayacaksın. Kısa pas oynamayacaksın, dripling yapmayacaksın. Biz ne yaptık? Bu yapılmayacakların hepsini yaptık. Başka ne yaptık? Kör gözün parmağına hücum ediyoruz. Rakip ceza alanı etrafında veya içindeyiz,

en az 10 tane hücum faul yaptık. Yer zaten kaygan. Belki adamın ayağı kayacak, adam ters vuracak. Adamın arkası dönük, rakibi itiyorsun.

Nihat’a yazık etti

Bunlar amatör kümede olmaz. Bizim milli takımda Nihat orta sahada da oynar, bir tek en ileri uçta santrfor oynayamaz. O bölgede kim oynar? Senin gol kralın Semih, Kazım, bir de evine gönderdiğin Halil Altıntop. Ama Fatih Terim en sonunda Nihat’ı almak zorunda kaldı. Ona da yazık etti.

Şu İsviçre’ye yenilmedik, onun için çok sevinçliyim. Çünkü belki yolda gezen isviçreli insanlar değil ama basınları müthiş küstah ve terbiyesiz. Her türlü yazılı ve görsel basında terbiyesizlik ve ahlaksızlık yaptılar, dalga geçtiler. Özellikle uzatmada attığımız golle, tabiri caizse onların bize yaptığı terbiyesizlikleri köküne kadar iade etmiş olduk.

Hakem için ne dersiniz bilmem ama benim hakem konusundaki "Yaşlanınca kafasına şeytan girer" tabirimi bu Michel de kanıtladı. Sekiz sene evvel İngiltere’nin Leeds şehrinde gördüğünü çalıyordu, çok cesaretliydi. Dün sanki iki takım teknik direktörü gibi "vereyim mi vermeyeyim mi?" diye diye maçı idare etti. Müthiş eyyamlar yaptı, zaman zaman kendisiyle mücadele etti.
</B>
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla