Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-06-2008, 21:36   #1
Akdora
Savaşçı Kartal
 
Akdora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Abant İzzet Baysal Üniversitesi...

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof. Dr. Nihat Bilgen
İletişim bilgileri:Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampüsü 14280 Bolu
Tel: 0 374 253 45 11
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
Enstitü: 3
YO: 5
MYO: 6
Öğrenci sayısı: 9373
Akademik personel: 527


Rektör Prof. Dr. Nihat Bilgen; "Üniversitemiz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmaz kalelerinden birisidir. Akademik kadromuz bilimde ve eğitimde iddialıdır." Abant İzzet Baysal Üniversitesi, özellikle İzzet Baysal Vakfı'nın desteğiyle kısa sürede büyük gelişme gösteren bir üniversitemiz. Yaşıtlarından biraz daha önde olan üniversite, bulunduğu yörenin güzelliği ile de oldukça şanslı.
Üniversitenin sağlık hizmetlerini sağlık merkezi karşılıyor. Merkezde 5 doktor, 1 diş hekimi, 1 laborant, 1 psikolog, 8 hemşire, 1 sağlık memuru görev yapıyor. Merkezde 24 saat sağlık hizmeti veriliyor.
Üniversitenin İzzet Baysal Kampüsü, şehir merkezine 12 km. uzaklıkta bulunuyor. Ulaşım halk otobüsleriyle sağlanıyor. Araçlar şehir merkezinden 15 dakika aralıklarla kalkıyor. Üniversite bünyesinde 24 ayrı öğrenci topluluğu, kültür, sanat ve bilim dallarında çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Üniversite bünyesindeki tüm öğrenci topluluklarının faaliyetleri, danışman öğretim elemanları tarafından koordine ediliyor. İzzet Baysal kampüsünde bulunan çok maksatlı kültür merkezinde 514 kieşilik ve 208 kişilik iki salonda sempozyum, panel, konerans gibi etkinlikler yapılıyor.
Merkez kütüphanesinde 35 bine yakın kitap bulunuyor. Kütüphanede kurulan 10 terminalli bilgisayar sistemi ile kütüphanede bulunan yayınlara içerden ve dışarıdan ulaşmak mümkün duruma getirildi.

BARINMA:
Şehir merkezinde 12 km. uzaklıkta bulunan üniversiteye kaydolan öğrencilerin yaklaşık yüzde 90'ı Bolu dışı illerden geldiği için İzzet Baysal Vakfı'nın desteği ile 800 kız, 1400 erkek kapasiteli 5 öğrenci yurdu hizmet veriyor. Düzce, Akçakoca ve Gerede ilçelerindeki kampüslerde de Yurt- Kur'a bağlı yeterli sayıda yurtlar bulunuyor.

BURSLAR
Üniversitenin devletin katkıları dışında kurumlaşmasına yönelik destek. öncelikle İzzet Baysal Vakfı tarafınrdan yapılıyor. Vakıf üniversitenin 4 yıllık bölümlerine ilk sırada en yüksek puanla giren bölüm birincilerine bu bölümlerdeki birincilerden sonra gelen en yüksek puanlı Bolulu birer öğrenciye ve ayrıca maddi desteğe ihtiyaç duyan ve potansiyeli olan Bolulu öğrencilere karşılıksız bur veriyor. Ayrıca her yıl fakülte ve yüksekokulları ilk üç sırada bitiren öğrenciler vakıf tarafından ödüllendiriliyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere de vakıf tarafından teşvik ödülü veriliyor. Her yıl 200'ü aşkın öğrenciye 9 ay süreyle burs imkanı sağlanıyor.
__________________
Click the image to open in full size.


Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız.


profeminizm hareketi engellenemez !!!

milliyet blog yazıları sayfam...
Akdora Ofline   Alıntı ile Cevapla