Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-06-2008, 10:55   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kral Medya, Doğuş Grubu'nun oldu!

Kral TV ve Kral FM'i, 95 milyon dolara Doğuş Grubu satın aldı.








Haber3.com'da 3 gündür süren medya dosyası dizi-haberinin bugünkü son bölümünde medyadaki son projelere değinmiştik. Haberde TMSF yönetimindeki Kral TV ve Kral FM'den de bahsetmiştik.

* “TÜRK MEDYASINDA YENİ PROJELER NELER?”
haberi için tıklayın..


Denk düştü, Kral Medya'nın ihalesi de bugündü.. Ve tek teklif Doğuş Grubu'ndan geldi. NTV, CNBC-e gibi kaliteli markaların sahibi Doğuş, ihale kurulunun da onayı ile bünyesine bir kanal ile bir radyo daha katmış olacak.

KRAL MEDYA (TMSF)

Uzanlar’ın kurduğu Türkiye’nin ilk müzik kanalı, el koymalar sırasında TMSF’ye geçmişti. Bir kez ihaleye çıkan kanal için Çukurova Grubu’nun verdiği 45 milyon dolar az bulunmuştu. TMSF yönetiminde marka değeri arttırılmak istenen kanal son bir yıl içinde büyük değişime uğradı. Müzik-eğlence içerikli programlarla kanal, müzik kanalından “genel yayın” çizgisine çekildi. Hem izleyici profili hem de reklamveren kalitesi değişti. (Önceki kadro kanalı ‘genel yayın’ çizgisine çekmek için haber-siyaset programları koymuştu) Geçen yıla oranla Kral TV ve Kral FM’in reklam gelirleri %3,4 arttı.

13 Mayıs’ta “Kral Avrupa” yayına girdi. Almanya’da kablolu yayına girmek için başvuru yaptı. Balkanlar’dan Kafkaslara yayın yapacak “Kral Avrasya” içinse tüm hazırlıklar tamam. Ancak kanalı yeni sahibi açacak..

Hem Kral TV hem de Kral Fm için arabeskten uzaklaşma kararı alındı. Kral TV’de çok keskin yaşanan bu geçiş, radyo için daha yumuşak oldu. Ağır arabesk olan ciddi büyüklükte bir kısım, playlistten çıkarıldı. Bu kez Kral FM’le birlikte iktisadi bütünlük satılacak olan Kral TV için biçilen fiyat ise 85 milyon dolar. Kral ile ilgilendiği söylenen gruplar arasında Süzer, Doğuş, Çukurova, Ciner, Saran, Albayrak, Koza gruplarının adı geçiyor.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla