Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-06-2008, 07:25   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
biz norveç'te doğduk...

Biz Norveç’te doğduk’

Click the image to open in full size.Nihat’ın L’Equipe gazetesine verdiği röportajı :

MİLLİ Takım’ın büyük silahı Nihat Kahveci, Fransa’nın dünyaca ünlü spor gazetesi L’EQUIPE’e röportaj verdi. Bu röportajın ayarlanmasına Nihat’ın Villarreal’deki takım arkadaşı Fransız yıldız Robert Pires aracılık yaparken L’Equipe, Milli Takımımız’ın kampına girebilen tek gazete oldu. Nihat, Hırvatistan maçıyla ilgili olarak oldukça iyimser konuşurken, ay-yıldızlı takımın yakaladığı ruhun aslında 1-0 geriden gelerek kazandığımız Norveç maçında doğduğunu da söyledi. Turnuvanın genelini de değerlendiren Nihat, Milli Takım’ın finale çıkabileceğini belirterek şöyle konuştu:

‘MAÇ BİTMEDEN BİTMEYİZ’

“HIRVATİSTAN iyi bir takım. Ama biz de en az onlar kadar iyi olduğumuzu gösterdik. Takım ruhumuz üst seviyede. Bunu sanırım Norveç’te kazandık. Oraya da genç bir kadroyla gittik. Eleme grubunun final maçıydı. 1-0 geriye düştük. Ama hiç panik yapmadık. Maça asıldık. Sonuna kadar maçı bırakmadık. Maçı kazanırken takım ruhunu da kazandık. Şimdi burada bu ruhun devamını yaşıyoruz. Eski dönemlerdeki yenilmez Alman Milli Takımı gibiyiz. Maç bitmeden bizden ümidi kesmemek gerek. Çünkü takım olarak başarı istiyoruz.

‘PSİKOLOJİK OLARAK ÜSTÜNÜZ’

AVRUPA Futbol Şampiyonası başlamadan önce Villareal’deki takım arkadaşım Robert Pires’i aradım. Ona çok iyi bir takıma sahip olduğumuzu ve onu şaşırtacak maçlar oynayacağımızı söyledim. Bizim maçlarımızı kesinlikle kaçırmaması için uyardım. Çek maçından sonra arayıp bana haklı çıktığımı söyledi. Bu arada... Onun Fransa Milli Takımı’na alınmaması büyük bir eksiklik. İspanya Ligi’ni ikinci bitiren takımın en önemli silahlarından biriydi. Burada izlediğimiz Fransa takımında oynayabilirdi. Ama sonuçta şu da açık bir gerçek ki, her zaman olduğu gibi teknik direktör tercihlerine saygılı olmalıyız.

Hırvatistan maçını kazanacağız. Çünkü genç takımımız artık özgüvenini tam olarak kazandı. Artık bir maça çıkarken takımda kimin eksik olduğu, kimin oynadığı hiç önemli deği. Biz gereken ritmi yakaladık. Bir de psikolojik üstünlüğümüz var. O da 1-0 geriye düşsek bile Hırvatlar’ın aklında bu maçı hâlâ kazanmadıkları olacak. Biz de 1-0 gerideyken bile maçın nasıl döndürüleceğini bilerek oynayacağız. Bu şampiyonada oynadığımız grup maçlarıyla birlikte tecrübemiz arttı. Türkiye artık uluslararası tecrübesi olan bir takım ve oyuncu grubumuzun sahada kendine güveni tam. Maçı hiçbir şekilde bırakmayacağız. Ama umarım artık geriye düşmeyiz. Bu kez daha zamanında bir galibiyet alır ve yolumuza devam ederiz
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla