Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2008, 13:19   #1
yoshy_BJK
Only Besiktaş
 
yoshy_BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toptan: Bu maçı alan Almanya'yı da yener

(A) Milli Futbol Takımı'nın, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesini, TBMM Başkanı Köksal Toptan da sevinçle karşıladı. Toptan, ''Bu maçı kazanan bizim çocuklarımız, Almanya'yı da yener'' dedi.





AB Parlamento Başkanları Konferansı'na katılmak üzere Portekiz'in başkenti Lizbon'da bulunan Köksal Toptan, Türkiye-Hırvatistan maçını, Türkiye'nin Lizbon Büyükelçiği ikametgahında izledi.

Maç boyunca heyecanlı anlar yaşayan Toptan, Türkiye'nin 1-0 yenikken, Semih'in golüyle beraberliği yakaladığı golde sevincini, TBMM Katip Üyesi Harun Tüfekçi ve Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Kaya Türkmen ile paylaştı.

Penaltı atışlarıyla milli takımın yarı finale yükselmesi üzerine Toptan, duygularını, ''Özlediğimiz büyük bir heyecan, büyük bir olay'' diye dile getirdi.

Anlatılması çok zor, muhteşem bir duygu olduğunu ifade eden Toptan, Türk'ün gücünün dünyaya bir kez daha gösterildiğini kaydetti. Toptan, kendilerine bu duyguyu yaşatan futbolcu ve teknik ekibe teşekkür etti.

Türkiye'nin 1-0 geriye düşmesinin ardından ne hissettiğini soran gazetecilere Toptan, ''Oradan bunun döneceğini düşünmek mümkün değildi. Ama sakin kafayla düşündüğümüzde diğer 2 maçı da böyle kazanmıştık. Beklemek lazımdı. Bu çocuklar aynı şeyi daha önce de yaptı. Bu maçı kazanan bizim çocuklarımız, Almanya'yı da yener'' diye konuştu.

Bu arada Toptan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i de arayarak kutladı. Terim'e, kendilerini gururlandırdıklarını söyleyen Toptan, ''Allah bundan sonra da yolunuzu açık etsin'' dedi.

Öte yandan Toptan, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'a bir kutlama mesajı gönderdi.

Toptan, mesajında, yenik duruma düşüp, ''herşey bitti'' denilen bir anda bile büyük bir mücadeleyle galip gelen milli takımı, futbolcuları inanç ve azimleri dolayısıyla gönülden kutladığını bildirdi.

Toptan, mesajında şunları kaydetti:

''Futbolcularımız, Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselip ilk 4 takım arasına kalarak büyük bir başarı elde etmişlerdir. Milletimize büyük bir gurur ve sevinç yaşatmışlardır. Bu başarının bize büyük bir moral ve motivasyon sağlayacağına inanıyorum.

Futbolcularımızın yarı finalde de başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle, futbolcularımızın elde ettiği bu önemli başarı dolayısıyla futbolcularımızı, teknik heyeti, milli takım sorumlularını ve tüm emeği geçenleri kutluyor, sevgi ve selamlarımı iletiyorum.''
__________________
Click the image to open in full size.
ANTİ-COLORS
ANTİ-FB
ANTİ-GS
yoshy_BJK Ofline   Alıntı ile Cevapla