Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2008, 16:27   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mayokiniler yine moda

Click the image to open in full size.


Fazla kilolarınızdan kurtulamadıysanız üzülmeyin...

Mayokini bundan üç-dört yıl önce moda dünyasına yeniden hızlı bir giriş yaptığında gelip geçici bir trend olduğu sanıldı. “Ne bikinin ne mayonun yerini tutar. Ömrü gelecek yazı görmeye yetmez” dendi. Ama 2008 yaz koleksiyonlarına bakılırsa bu sezon da plajların ve vücuduna güvenen kadınların gözdesi olacak.

Aslında mayokini (ya da İngilizce tabiriyle “monokini”) ne mayo ne de bikini. İkisinin ortası bir şey. Adı da mayo-bikini’den geliyor. Önden bakılınca mayo, arkadan bakılınca bikini gibi görünüyor.

Mayokinilerde alt ve üst birbirine bağlı olarak tasarlanıyor. Karın bölgesi açıkta bırakılıyor. İşte bu yüzden mayokini giymek için güzel bir vücuda sahip olmak gerek. Bu tasarım baseni geniş, göbekli veya göğsü büyük kadınlara göre değil. Hele ki alt bedeniniz üst bedeninize göre daha genişse bu fark mayokiniyle iyice ortaya çıkıyor.

Göbeğini kapatmak isteyen kadınlar mayokiniye hiç heves etmeden tankini giymeli. Çünkü tankini de bikininin üst kısmının göbeği kapatan bir parçadan oluşuyor.

Mayokininizi akşamüstü beach partilerde giyin

Mayokini giyip bronzlaşmayı denemeyin bile. Önce bir bikini ile bronzlaşın, daha sonra mayokiniye geçiş yapın. Yoksa göbeği açık bir kıyafet giydiğinizde pişman olursunuz.

Aslında mayokini giymek için en iyi yer akşamüstü düzenlenen beach veya havuz partileri. Çünkü mayodan ve bikiniden çok daha seksi bir görüntü sağlıyor.

Zeki Triko’nun koleksiyonundaki mayokinilerde geometrik desenler, siyah-beyaz birlikteliği, kahverengi ve sarı, yeşil, portakal, mor, saks mavisi gibi canlı renkler dikkat çekiyor. Alt ve üst, büyük halkalarla birbirine bağlanıyor. Tasarımları pullar, boncuklar ve cam görünümlü taşlar tamamlıyor.

Ayyıldız’ın “Işıl Işıl”, “Çiçek Bahçesi”, “Yıllanmış Vahşilik”, “Diva”, “Aşk Çizgileri” adını taşıyan koleksiyonlarındaki mayokiniler zımbalarla, parlak taşlarla süslü.

Kom’un 350 parçadan oluşan koleksiyonu “Metal Gölgeler”, “Geometrik Desenler”, “Afrika Ruhu”, “Etnik”, “80’ler” ve “Bridget Bardot Saint-Tropez” gruplarından oluşuyor. Mayokiniler ve bikinilerde pembe, oranj, turkuaz, fıstık yeşili, sarı ve lila kullanılmış. Beyaz, siyah ve kahveden yine vazgeçilmemiş.

Mayokinilerde farklı aksesuarlara yer verilmiş: Payetlerle süslü organze çiçekler, balıklar, kemer tokaları, deri iplerle örülmüş kemerler, bambu ve hasır görünümlü plastik aksesuarlar...

Milliyet
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla