Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2008, 08:06   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 cumhurbaşkanı: ''kupa türkiyeye yakışır''

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Kupa Türkiye'ye yakışır

Milli Takımımız'ın EURO 2008 çeyrek finalinde Hırvatistan'ı saf dışı bırakması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kupaya olan inancını daha da artırdı. Fotomaç'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Futbolcularımız sadece yarı finale kalma başarısını göstermedi, onlar Türk insanının en zor şartlar altında bile, başarmak istedikten sonra yapamayacağı şeyin olmadığını gösterdiler" dedi.


***

Bize kupa yakışır

"Hırvatistan golü atınca, 'her şey bitti' dedim. İyi ki futbolcular ve Terim bizler gibi bu duyguya kapılmamış. Artık finali değil, kupayı almayı düşünüyoruz".

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen "Konuşan Kitap Şenliği" nin açılışında arkadaşımız Yılmaz Şenol'un sorularını içtenlikle yanıtladı.
- Milli Takımımızın Hırvatistan'ı penaltılarla geçip bize yarı final sevincini yaşattığı gecede sizin duygularınız nasıldı?
- Click the image to open in full size.Müthiş bir geceydi. Ulusça fevkalade büyük mutluluk yaşadık. Açıkçası 1-1 olması mucizeydi benim için. Ama 1-1 olup maç penaltılara kalınca kazanacağımızdan hiç şüphem olmadı. Mucizeler de tek başına gelmez zaten. Hak edersen gelir. Futbolcularımız bunu fazlasıyla hak ettiler. O kadar çok koştular, o kadar çok çalıştılar, mücadele ettiler ki sonunda mucize ortaya çıktı. Bütün ulusu sevince boğdular. Bir tek Türkiye'ye değil, çok büyük bir coğrafyada Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar herkes bu sevince ortak oldu.

AVRUPA BİZİ KONUŞUYOR
- Futbolcularımız sadece yarı finale kalma başarısını göstermedi. Onlar Türk insanının en zor şartlar altında bile başarmak istedikten sonra yapamayacağı şeyin olmadığını da gösterdiler. Avrupa bu başarıyı hayretler içinde kalarak konuşuyor. Bu mucizeyi başarıp halkımızı sevinçten sokağa döken tüm futbolcularımızı, başta Fatih Terim ve tüm teknik ekibi olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyorum."
- Hırvatlar golü atınca biz 'herşey bitti' diye düşünüp kahrolduk, ya siz?
- Açıkçası ben de o an 'her şey bitti' diye düşünüm. İçimi büyük bir sıkıntı kapladı. İyi ki futbolcularımız da bizler gibi bu duygulara kapılmamışlar. Fatih hoca onlara 90 dakika bitmeden her şeyin bitmeyeceğini iyi öğretmiş. Semih'in golü bir anda üzüntüyü sevince dönüştürdü. Futbol işte bu yüzden tüm dünyanın tutkusu. Bazen atılan bir gol insana tarifi mümkün olmayan bir mutluluğu yaşatıyor. Biz de ulusça o duyguyu tattık. İnşallah hep de tadarız.

BİRLİK OLMA ZAMANIDIR
- Sizce Almanlar'ı yenip finale kalabilir miyiz?
- Almanya çok güçlü bir takım. Her zaman zorlu bir rakip oldu. Ama bizim çocuklarımız imkânsızı başarıp, mucize gibi bir sonuç aldılar. Hepimize büyük güven verdiler. Geriye düştükleri üç maçı da art arda kazanmaları kendilerine de, onlara inanan bizlere de büyük moral verdi. Biz artık onların Almanya'yı geçip geçemeyeceğini değil, kupanın bize yakışacağını düşünecek kadar onlara inanıyoruz. Dedim ya, onlar Türk insanının başarmak isteyince neler yapabileceğini gösterdiler. Artık rakiplerimiz 'Türkler'le oynuyorsan hakemin bitiş düdüğünü duyana kadar galibiyete inanma' diyecek kadar bizden çekiniyorlar. Benim umudum var. Onlar Ulusumuzu mutluluktan yine sokağa dökecekler.
-Fatih hoca çok eleştirildi!
- Tribünlerde G.Saray, Beşiktaş ve Fenerbahçe formalı vatandaşlarımız omuz omuza, ellerinde bayrağımızla 'Türkiye, Türkiye' diye bağırıyor. Bu çok güzel bir duygu. Ulusça böyle günlerde birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterdik. Başarıya ulaşmak için tüm ulusumuzun desteğinin Milli Takımımız'ın arkasında olduğunu onlara hissettirmeliyiz
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla