Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2008, 14:00   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Löw : Şansımız Yüzde 50

Berlin-
Click the image to open in full size.

Almanya Milli Takımı Teknik Dirketörü Joachim Löw, Türk milli takımının çok hırslı ve iyi oynadığını, bu nedenle Almanya-Türkiye karşılaşmasının çok zorlu olacağını söyledi.
Löw, Alman milli takımının antrenman kampı olan Tenero'da düzenlenen basın toplantısında, Türk milli takımı oyuncularının, her şey yolunda gittiği zaman özellikle enerjilerini ortaya çıkarttıklarını ve çok iyi bir moral ile oynadıklarını belirterek, ''Türkler çok hırslı ve iyi oynuyorlar, çok zorlu bir maç olacak'' dedi.
Portekiz'e karşı iyi oynadıklarını ifade eden Löw, ''Türklerin ne kadar güçlü olduğunu gördüğümüz için aynı düzeyde oynamamız lazım'' diye konuştu.
Türkleri ve Türk milli takım oyuncularını kendi tecrübelerinden tanıdığını, Türklerin çok gururlu olduklarını kaydeden Löw, ''Portekizlilerin ne yapacakları belliydi. Türklerin ne yapacakları ise belli olmuyor. Değişik pozisyonlarda oynuyorlar ve büyük morale sahipler. Bu maçta şansın yüzde 50, yüzde 50 olduğunu söyleme mütevaziliğini göstermemiz lazım'' dedi.
Türklerin son dakikalarda gol attıklarının hatırlatılması ve buna karşı ne gibi önlem alacağının sorulması üzerine de Löw, son ana kadar maçı bırakmayacaklarını, hakemin son düdüğü çalana kadar konsantrasyonlarını korumak zorunda olduklarını, çünkü Türklerin inanılmaz bir morale sahip olduklarını söyledi.
Futbolcularıyla bu akşam bir araya gelerek Türk oyuncuların güçlü ve zayıf noktalarına bakacaklarını ifade eden Löw, Türk milli takımının, eksik oyuncularına rağmen 20 iyi oyuncusu olduğunu, bu nedenle yarı final karşılaşmasında şımarık bir şekilde oynayamayacaklarını kaydetti.
Löw, karışlaşmadan sonra Alman ve Türk taraftarlar arasında olayların meydana gelip gelmeyeceği konusunda ne düşündüğünün sorulması üzerine de tüm taraftarlara çağrıda bulunarak provokasyonlara kapılmamalarını istedi. Löw, Türkiye ve Almanya arasındaki dostluğun bu maç nedeniyle olumsuz yönde etkilenmemesini dileyerek, olayların çıkacağına inanmadığını sözlerine ekledi.
Löw, Türkiye'deki tecrübelerinin sorulmasına karşılık da Türkiye'de teknik direktör olarak görev yaptığı dönemden büyük ölçüde istifade ettiğini, oyuncuların ve taraftarların Türkiye'de kendilerini kulüpleriyle bağdaştırdıklarını, bundan çok şey öğrendiğini belirterek, ''Türkiye'de her gittiğim yerde inanılmaz bir misafirperverlik ve dostlukla karşılaştım. Türkiye'de inanılmaz bir misafirperverlik var. Her yerde bana kucak açtılar. Hiç tanımadığım aileler beni davet ettiler'' şeklinde konuştu.
Türkiye'ye karşı nasıl bir taktik ile oynayacağının sorulması üzerine de Löw, bu konuda henüz kesin bir karar vermediğini, Türk takımının güçlü ve zayıf noktalarına bakacağını, buna göre de bir, iki ya da 3 forvet ile oynayacağını kaydetti.
Alman milli takımının golcü oyuncularından Lukas Podolski de Bayern München'de birlikte oynadığı Hamit Altıntop'u överek, kendisinin Türk milli takımının en iyi oyuncusu olduğunu, Bayern Münih'de de sakatlanıncaya kadar iyi bir dönem geçirdiğini söyledi.
Podolski ayrıca, kendisi için maçta kimin favori gösterildiğinin önemli olmadığını, baskılı bir şekilde oynayarak maçı kazanmak ve sonuçta Avrupa Şampiyonu da olmak istediklerini belirtti.
Alman milli takım oyuncularından Per Mertesacker de son iki büyük turnuvada yarı finale kadar geldiklerini hatırlatarak, ''Şimdi artık son adımı atarak hedefimize ulaşmak istiyoruz'' dedi.


23.06.2008 14:43:00
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla