Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-06-2008, 07:48   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Gol atarsam sevinmekten utanmam

Ben sevinmekten utanmam!

Gurbetçi yıldızımız Hamit Altıntop, Almanya maçı öncesi konuştu:

GÖKMEN ÖZDEMİR-Viyana

“Almanya’da doğup büyüdüm, çoğu şeyi orada öğrendim. Ama yarın gol atarsam sevinmekten utanmam. Coşkumu Türk kalbimle yaşarım.”

MİLLİ Takım’ın Avrupa Şampiyonası’ndaki en büyük kozlarından biri olan Hamit Altıntop “Dramatik olacak” dediği Almanya yarı finali öncesinde VATAN’a konuştu. Almanya’da doğup büyüyen ve kariyerini de bu ülkede sürdüren Hamit, maçla ilgili düşüncelerinden kamp ortamına, kardeşinden kendi performansına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. Şampiyonaya iyi başlayamadığını vurgulayan Hamit şunları söyledi:

‘BÜYÜK BİR ENERJİ VAR’

“İKİ ay süren bir sakatlık yaşadım. Onun için burada ilk 2 maçtaki performansım iyi değildi. Ama daha sonra takım içindeki arkadaşlık ve hava beni turnuvanın ortamına alıştırdı. Son 2 maçta gerçek performansımı yakaladım. Sakatlığımla ilgili hiçbir endişe duymadım. Çünkü doktorlar benimle hep pozitif olarak ilgilendiler, bana hep umut verdiler. Genç bir takımız. Öyle ki, benim bile ilk turnuvam. Zamanla öğreniyoruz. Hatalar yapıyoruz. Ama zorluklarla takım içindeki arkadaşlık duygusunu öne çıkartarak başedebiliyoruz. Bu bize saha içinde büyük bir enerji olarak yansıyor.

‘ÇOK ÖZEL BİR MAÇ’

ALMANYA’DA doğdum, Almanya’da büyüdüm. Çoğu şeyi orada öğrendim. Ama Almanya’ya gol atarsam sevinmekten utanmam. Coşkumu Türk kalbimle yaşarım. Almanya bu turnuvanın en iyi takımlarından biri. En büyük silahları, disiplinleri. Onlar da bizim gibi maçı bırakmıyorlar... Bizim yarı sahamızdan kullandıkları her duran top çok tehlikeli. Onlara bu şansları tanımamalıyız. Almanlar’la aynı şekilde, kafa kafaya mücadele etmeliyiz. Benim için bu maç çok özel bir maç olacak. Özelliği, Türkiye’nin nasıl bir performans sergileyeceğinden ve kendi performansımdan kaynaklanıyor. Rakiple ilgili herhangi bir şey düşünüp kendimi strese sokmuyorum. Maçı kaybedecek takımın taraftarından birşey rica ediyorum; lütfen karşı tarafa saygı göstersinler ve birbirleriyle dalga geçmesinler.

‘COLIN KAZIM ÇOK İLGİNÇ’

KARDEŞİM Halil Altıntop’un burada olmasını isterdim. Sonuçta teknik direktör tercihidir, saygı duyarım. Ama burada yaşadığımız macera, emin olun ki, daha çok çalışıp kadroya girme isteği verecektir. Halil’le her gün konuşuyorum. Bana her gün Tuncay’ı soruyor. Çünkü Tuncay onun çocukluktan beri arkadaşı. Milli takımlarda hep birlikte oynadılar. Kamp ortamımız mükemmel. Buradaki dostluk çok değerli. Colin Kazım çok değişik bir futbolcu; aynı zamanda da garip biri. Onun sayesinde hepimiz İngilizcemiz’i ilerlettik. Türkçe konuşmuyor, bunun için de fazla bir çaba sarfetmiyor. Marco’nun Türkçesi ondan daha iyi.

‘ÇIKIP YENMEK İSTİYORUZ’

BİZİM için çok dramatik bir turnuva. Hem aldığımız sonuçlar, hem sakatlıklar, hem cezalar, hem de kartlarla ilgili olarak dramatik diyorum. Sahada aldığımız sonuçlar biraz şans. Ama daha çok takım ruhuyla ilgili. Bizim takımımızdan bu kadar olumlu bir enerji çıkmazsa şans da yanımızda olmayabilir. Bu saatten sonra kimin oynayacağı, kimin oynamayacağı hiç önemli değil. Çıkıp Almanya’yı yenmek istiyoruz.”
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla