Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-06-2008, 22:58   #9
VeysTube
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Avrupa Şampiyonu İspanya Oldu

Click the image to open in full size. AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ İSPANYA!
29.06.2008 20:51
Ve EURO 2008'in şampiyonu İspanya oldu! Avusturya ve
İsviçre'nin ev sahipliğini yaptığı Avrupa Şampiyonası'nın final maçında Almanya'yı 1-0 mağlup eden İspanya kupaya uzandı. 50 bin kişi kapasiteli Ernst Happel Stadyumu'nda ilk yarısı da İspanya'nın 1-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın tek golü 33. dakikada Fernando Torres'ten geldi. İlk kez 1964'te evinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Sovyetler Birliği'ni 2-1 mağlup ederek kupaya uzanan Boğalar, tam 44 yıl sonra ikinci kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

Click the image to open in full size.

İspanya, 90 dakika boyunca rakibine oranla daha üstün bir futbol sergilediği final maçında haklı bir galibiyete uzandı. EURO 2008'de oynadığı 6 maçı da kazanan İspanya, gücünü göstermiş oldu. Turnuvaların başarılı takımı Almanya ise 6 kez oynadığı finalde bu kez istediğini alamadı. Fenerbahçe ile anlaşan, İspanya'nın başındaki 70 yaşındaki Luis Aragones de, Avrupa Şampiyonası'nı kazanan en yaşlı teknik adam olarak tarih kitaplarındaki yerini aldı.
BALLACK İLK 11'DE...
EURO 2008'de merakla beklenen final maçında iki dev Almanya ve İspanya kozlarını paylaştı. İki takımda yaklaşık bir aylık bu maratonda mutlu sona ulaşmak için tüm güçlerini sahaya yansıttılar. Almanya'nın son idmanında sakatlanan ve bu maçta oynayıp oynayamayacağı tartışılan Michael Ballack, ilk 11'de sahaya çıktı ve Löw'ü oldukça rahatlattı. İki takımda ideale yakın 11'leri ile sahaya çıktı. İspanya'da sakat David Villa dışında eksik bulunmazken, Almanlar tam kadro sahadaydı. Boğaların teknik direktörü Luis Aragones, golcü oyuncusunun yokluğunda Fabregas'a şans verdi. Panzerlerin genç teknik adamı Joachim Löw, İspanya karşısında sahaya kalede Lehmann, savunmada Friedrich, Mertesacker, Metzelder ve Lahm, orta sahada Schweinsteiger, Frings, Ballack, Hitzlsperger ve Podolski, forvette ise Klose 11'ini sürdü. Aragones ise final maçında kalede Casillas, savunmada Sergio Ramos, Puyol, Marchena ve Capdevilla, orta sahada Iniesta, Xavi, Senna, Fabregas ve Silva, ileri uçta ise Fernando Torres'e şans verdi.

Click the image to open in full size.
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla