Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-07-2008, 13:07   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Futbol nankör mü? Ruhi Kanal

Özellikle yaşlılık nedeniyle, ya da yeni alternatiflerin gelmesiyle takımdan ayrılmak zorunda kalan futbolcuların sık sık kullandığı ’Futbol nankör kardeşim’’Burda vefa yok’serzenişleri bugünlerde yine futbol dünyasında konu olmaya başladı. Hakan Şükür’ün Galatasaray’dan ayrılması sessizce de olsa sıkıntısını sürdürürken, ben Beşiktaş’da yaşanan kavganında temelinde de bunun yattığını düşünüyorum.
Beşiktaş’ın kampında meydana gelen ve bir çift terliğin suçlandığı, iki kaptanın takımdan uzaklaştırılmasıyla sonuçlanan olayların, terlik yüzünden değil yine bu vefasızlıkla meydana geldiğini söylemeliyim..
Kartal’da bizzat Sinan Engin tarafından defansa yapılan üç pahalı transferden sonra İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman’ın takımda tartışılır hale gelmesi bu olayların bence birinci nedenidir..
Son yıllarda Beşiktaş formasını en çok ıslatan iki kaptanın birden bire ikinci plana düşmesi, her iki futbolcunun da moralini bozmuştur. Zaten bunun aksi bir düşüncede olmak oldukça zordur. İşte bu moral bozukluğu ve yukarıda söylediğimiz ’Futbol nankör kardeşim’düşünceleri bu büyük kavgaya neden olmuştur. Yoksa iki kaptanın takımdan uzaklaştırılmasına bir çift terlik hiçbir zaman neden değildir. Terlikler olsa olsa ancak bir bahanedir..
Aslında yalnız futbol dünyasında değil, yaşadığmız diğer bütün iş dünyalarında buna benzer olaylar olmaktadır. Hemen hemen her sektörde çaptan düşen, yaşlanan bireylerin bu türlü davranışlara maruz kalması olağandır. Ancak neden futbol dünyasındaki olaylar bu kadar büyütülmektedir..
Evet büyütülmektedir, çünkü futbol ve dolayısıyla futbolcular her zaman kamu oyunun önündedir. Gazetelerimizin spor sayfaları hergün onların hayatı ve yaptıkları ile dolmaktadır. Transferinden jübilesine, çapkınlığından ev hayatına, sahadaki oyunundan gezmesine, yediğinden içtiğine kadar her haberiyle bu sayfalar okuyuculara ulaşmaktadır..
İşte bu kadar kamunun önünde olan ve o zamanlar bu önde oluşlardan fazlada rahatsız olmayan futbolcu kardeşlerimiz, ne yazık ki çaptan düşmeler başlayınca ’Futbol nankör kardeşim’serzenişlerini de sıkca konu etmektedir. Ve morallerini de çok cabuk bozmaktadırlar.
Son olarak Beşiktaş’da meydana gelen terlik kavgası tamamen bu moral bozukluğuyla meydana gelmiştir. Ancak her iki futbolcuda bunu kabul etmek zorundadır. Ve bu hiçbir zaman da dünyanın sonu değildir..
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla