Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-07-2008, 12:40   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İngilizde bilen muhabir yok

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki polis kulübesine yapılan terörist saldırı, başta Amerikan televizyonları olmak üzere tüm dünya basını tarafından dakika dakika takip ediliyor. CNN International, saldırı anının ardından başladığı canlı takibi hala sürdürüyor. İstanbul'da gerçekleşen kanlı terör saldırısı, bir gerçeğin de ortaya çıkmasına yol açtı.

CNN, CNN TÜRK'E BAĞLANMADI
İstanbul'da yaşanan terör saldırısını dakika dakika izleyicilerine aktaran CNN International, İstanbul'da görevli muhabirlerine ve ABD'li gazeteci Andrew Finkel'e bağlanarak olayla ilgili ayrıntıları aktardı. Ancak CNN, Türkiye'deki partneri CNN Türk'e bağlanmadı.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

10 YILLIK FİYASKO
CNN Türk 1999 yılında CNN International'ın Türkiye partneri olarak kuruldu. CNN benzer bir projeyi İspanya'da da hayata geçirdi ve CNN Espanol kanalı kuruldu. Ancak yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen hala tam bir haber kanalı olmayı başaramadı. Aynı dönemde kurulan NTV'nin habercilik başarısına rağmen CNN Türk'ün neden başarılı olamadığı bugün yaşanan sıcak olayla bir kez daha ortaya çıktı. CNN, İstanbul'daki olayla ilgili canlı bağlantı yapacak kadar yeterli İngilizceye sahip muhabiri olmadığı için Türkiye'deki partneri CNN Türk'e bağlanmadı. Yaşanan bu olay, CNN Türk'ün 10 yıla rağmen neden başarılı olamadığını da ortaya çıkardı.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.


CNN HİLESİ
CNN International, İstanbul'daki gelişmeleri yabancı muhabirerle aktardıktan sonra küçük bir 'hile' yaparak CNN Türk'ü devre dışı bırakmadığı mesajı vermek istedi. Ancak CNN'in bu küçük jestindeki çelişki ENSONHABER'in gözünden kaçmadı. CNN, İstanbul'da yaşanan olayları aktarması için CNN Türk'ün Washington Temsilcisi Ahu Özyurt'a bağlandı. Washington'da bulunan Ahu Özyurt da, doğal olarak İstanbul'daki saldırı ile ilgili olarak ajanslardan geçen haberleri aktarmakla yetindi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla