Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2008, 10:01   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tutku ve aşkın filmi: "Usta"

Yönetmen Bahadır Karataş'ın ilk uzun metrajlı filmi 'Usta'nın çekimleri Eskişehir'de başladı
Click the image to open in full size. Başrollerini Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh ve Hasibe Eren'in paylaştığı ''Usta'' adlı filmin çekimleri Eskişehir'de başladı.

Bahadır Karataş ve Mete Özok'un kurduğu Filmpark şirket ekibinin Emek Mahallesi'ndeki sanayi sitesinde çekimine başlanan filmde, hayali, uçak yapmak olan bir ustanın tutkuları ve kendini var etme çabası işleniyor.

Filmde Doğan ustayı canlandıran Yetkin Dikiciler, gazetecilere yaptığı açıklamada, filmin, tutkuyu ve aşkı anlattığını söyledi.

Dikinciler, şöyle konuştu:
''Usta, günümüze göre uyarlanmış dönem filmi. Biz de, Doğan ustanın tutkusu aracılığıyla döneme, coğrafyaya tanıklık ediyoruz. Filmi Eskişehir'de çekmemizin duygusal sebepleri var. Yönetmenlerimiz Bahadır Karataş ve Mete Özok, Anadolu Üniversitesi mezunu. Bu filmin Eskişehir'de çekilmesi onlar için çok önemli.''
Doğan ustanın en yakın arkadaşını canlandıran Şevket Çoruh da, filmde deneylerinin sonuçlarına katlanan bir kişinin hikayesinin ele alındığını belirterek, bu olayın Türkiye'de birçok kişinin başına gelen gerçeklere dayandığını söyledi.
Çekimleri yaklaşık üç ay sürecek filmin bu yıl sonunda gösterime girmesi planlanıyor.
AA
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla