Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-07-2008, 15:10   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yetiştirme yurdundan olimpiyatlara

Konya Yetiştirme Yurdu'nda yetişen milli halterci Sibel Özkan, Pekin Olimpiyatları'nın heyecanını yaşıyor.
Click the image to open in full size.

6 yaşında iken anne ve babası ayrılınca yetiştirme yurduna verilen Sibel Özkan, şimdi olimpiyatlarda, 48 kiloda altın madalya almak için, 2004 olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan ile podyuma çıkacak.

Sibel Özkan, 1988 Afyon doğumlu. Anne babası boşanınca, Konya Çocuk Esirgeme Yurdu'na yerleştirilmiş. 11 yaşına kadar bu yurtta kalan Sibel, daha sonra Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme Yurdu'na gönderilmiş. İşte Sibel'in halter yaşam öyküsü burada başlıyor.

Babası Ramazan ile hiç görüşmeyen Sibel Özkan, 1999 yılında annesini kaybedip tamamen yalnız kalınca kendini haltere vermiş. Genç yaşta başarıyı yakalayarak Dünya ve Avrupa şampiyonluğu madalyasını boynuna takmış. 2004 Atina olimpiyatlarında 48 kiloda altın madalya kazanan Nurcan Taylan'la aynı kiloda yarışacak olan Sibel Özkan, Pekin olimpiyatlarına hazırlandığı Konya'da öyküsünü ve amaçlarını anlattı.

'MUTLULUK SPORLA GELDİ'

"Acılarımı unutmak için sporla meşgul olmak zorundaydım, Önce judo yaptım. Daha sonra haltere başladım. İyi ki de başlamışım. Bir taraftan acılarımı unutmaya çalıştım, diğer yanda başarı grafiğimi sürekli yükselttim. Başarımın temelinde yurtta yetişmem yatıyor. Çünkü her şey düzenli ve planlı. Yurtların kuralları vardır. Bu kurallara uymak zorundasınız. Eğer kurallara uymazsın yurtta barınmanız zor olur. Ben de kurallara uydum. Halter sporumu yaptım ve başarıyı yakaladım."

'YURTTAKİ DAYAĞA KATLANDIM'

"Yurtların yapısı belli. Geçmiş yıllarda şimdiki kadar iyi koşullar yoktu. Bisküvi ve çiklet almak için bakkala giderdik. Bu bile bahane olur ve dayak yerdik. Çok ağladığım günler oldu ama, mecburen dayağa da katlandım. Çünkü gidecek yerim yoktu. Burası benim evim oldu. 2002 yılında haltere başlayıp, başarıyı yakalayınca acılarımı unuttum."

"Sirozdan kaybettiğim annemi çok özlüyorum. Dünya ve Avrupa şampiyonu olduktan sonra bu sevincimi annemle paylaşmayı çok isterdim. Beni tebrik edip, doya doya öpmesini beklerdim. Bunlardan mahrum kaldım. Babam hiç aklıma gelmiyor. Yavaş yavaş acılarımı unutmak istiyorum. Kendime yeni bir yaşam kurmak amacındayım."
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla