Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2008, 12:37   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İnternetin lideri ÇİN





Internet'i en çok kullananlar Amerikalılar değil Çinlilerin olduğu ortaya çıktı.

Çinliler nüfus sayılarıyla doğru orantılı şekilde internet kullanıcıları sayısındada çok üstünler. Çin Internet Network Information Center'ın Çin bazlı yaptığı araştırmaya göre Çin'de şu anda 253 milyondan fazla kişi internet kullanıcısı. Amerika'da ise 220 milyonun üstünde internet kullanıcısı olduğunu göze alırsak Çinlilerin interneti domine ettikleri gerçeğine yabana atamayız.

Çinli Internet kullanıcılarının yarısından fazlası 25 yaşın altında, yüzde 20'si ise 18 yaşın altında olduğunu gösteren istatistikler Çin'de genç nüfusun internet bağımlısı olduğu gerçeğini ortaya koyuyor. Türkiye'de de aynı gidişat göz önüne alındığında buna pek şaşırmamak lazım.

Çin internet kullanımının bir diğer şaşırtan yanı ise online alışverişte en fazla gelişme gösteren ve online ticarette en çok söz sahibi ülkelerden biri olduğu. Geçtiğimiz 3 ayda buna dayalı reklamcılığın Çinde yüzde 10 arttığı ancak Kuzey Amerika'da ise sadece yüzde 1 arttığı belirtiliyor. Ayrıca arama motorlarında Çin'e ait Baidu, Google ve Yahoo'dan sonra dünyada 3. sırada bulunuyor.


PcWorld
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla