Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-08-2008, 14:34   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nihat İspanya'da emsal oldu

Nihat İspanya'da emsal oldu


İspanya'nın Villarreal kulübünde oynayan Türk futbolcu Nihat Kahveci, profesyonel Türk sporcuların, tüm AB ülkelerinde AB statüsünde oyuncu olarak tanındığı haberiyle ilgili olarak, ''Türk futbolu açısından çok önemli'' dedi.


İspanyol basınına yazılı açıklama yaparak, ''Avrupa Toplulukları Mahkemesi'nin aldığı bir karar gereği Avrupa Ekonomik Topluluğu (CEE) ile Türkiye arasındaki ortaklık anlaşması gerekçe gösterilerek, AB ülkelerinde oynayan profesyonel Türk sporcuların AB statüsünde oyuncu olmalarına tam hak verildiğini'' duyuran avukat Juan de Dios Crespo'nun söylenildiği gibi kendi avukatı olmadığını belirten Nihat, yine de haberin sevindirici olduğunu söyledi.

Nihat, İspanya'da 2004 yılından bu yana AB statüsünde oyuncu olarak oynadığını hatırlatarak, ''İspanyol takımlarında AB dışından sadece 3 futbolcu oynatma hakkı var. Bu da tabii Türk futbolcuları için zorluk. Belki bu kararla Türk futbolcuların önü daha da açılacak ama önemli olan birşey daha var, o da Türk futbolcuların yurt dışında oynamaya karar vermesi ve bunu istemesi'' dedi.

Bu arada yazılı açıklama yapan avukat Juan de Dios Crespo'nun sporcu hukuku davalarına bakan İspanya'daki ünlü bir avukat olduğu ve 2001-2002 sezonunda Nihat Kahveci'nin eski takımı olan Real Sociedad'ın Türk futbolcuya AB statüsü verilmesi yönündeki davayı açan kişi olduğu öğrenildi. Davayı Avrupa Toplulukları Mahkemesi'ne de taşıdığı ve sürekli takip ettiği belirtilen avukat Crespo'nun, İspanya Profesyonel Futbol Ligi kurumunun ve birçok futbol kulübünün de avukatlığını yaptığı bildirildi.

''NİHAT, AB STATÜSÜNÜ TÜM TÜRKLER İÇİN KAZANDI''
Nihat'ın Real Sociedad'da oynadığı dönemde AB statüsünde tanınması için davayı açan İspanyol avukat Juan de Dios Crespo, 2004 yılında Nihat'a AB statüsünü tanıyan Madrid Üst Mahkemesi'nin kararını, Avrupa Toplulukları Mahkemesi'ne taşıdı. 28 Temmuz tarihinde bu mahkemenin Nihat'ın AB statüsünde futbolcu olarak tanındığının resmen kendisine iletildiğini duyuran avukat Crespo, internet sitesindeki yazısında, ''Nihat, AB statüsünü tüm Türkler için kazandı'' yorumunda bulundu.
Nihat'ın davasının 2001-2002 sezonunda başladığını ve 2004 yılında Madrid Üst Mahkemesi'nde çıkan kararın yasal olarak ''ihtiyati bir karar olduğunu'' açıklayan Crespo, uzun bir yasal savaşın ardınan Nihat'ın AB statüsünün değişmezlik kazandığını ifade etti.


Nihat için verilen kararın onun statüsünde olan AB ülkelerindeki diğer tüm Türk sporcular için de yorumlanabileceğini savunan İspanyol avukat, yasal olarak spor kulüpleri ile sözleşmesi olan tüm Türk futbolcuların veya sporcuların Nihat için alınan kararı örnek göstererek, AB statüsünde oynama hakkını hemen elde edebileceğini kaydetti.

Mevcut durumda İspanya'da Real Betis'de Mehmet Aurelio, Getafe'de İbrahim Kaş ve Recreativo'da Ersen Martin AB dışında futbolcu statüsünde bulunurken, bundan sonra bu futbolcular için de AB statüsünde oynama yolunun rahatlıkla açılacağı tahmin ediliyor.

__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla