Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2008, 10:48   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kazanmanın da ötesinde Orhan Yıldırım

İkinci yarının ortalarında saha görevlisi yanımıza gelip, “Yeşiller hangi ligde oynuyor?” diye sordu. Gerçekten bilmesek, biz de Avusturyalı gibi şaşıracağız. Süper Lig’e yeni gelen Kocaelispor’un sadece adı var. Ne oynadıkları belli değil. Koca maç boyunca rakip kalede sadece bir tek pozisyon buldular. Bu görüntü devam ederse Körfez takımı, geldiği yere döner!
Beşiktaş, zayıf rakip karşısında iyi futbol oynadı. İlk yarı Delgado, ikinci yarı da Serdar Özkan’ın önderliğinde topu çok iyi kullandı. Rüştü, oyunda kaldığı süre içinde sürekli konuşup; arkadaşlarını uyaran adamdı. Savunmada Ali, Sivok, Zapotocny ve Tello savunmayı önde kurup, rakibi tehlikeli alana sokmadılar. Ancak Tello, yeni sistemde kayboluyor. Alıştığımız ofansif gücünü maça veremiyor. En önemli değişiklik ise orta alanda yaşandı. Holosko ve Cisse’nin yokluğunda Serdar Kurtuluş ön libero, Uğur serbest olarak görev yaptı. Dikkat çeken, nerdeyse her maçta sistem ve oyuncuların değişmesine rağmen, adaptasyon sorunu yaşanmaması. Oyuncular verilen görevleri yapmak için iyi mücadele ediyorlar. Göbekte durum böyle olunca, her iki kanat da etkili oldu. Sonradan oyuna giren Batuhan ve Can çapraz koşularla rakip savunmayı açıp, pozisyon yarattı.
Adı üstünde hazırlık maçı. Skordan çok Beşiktaş için moral oldu. Bundan daha da önemlisi çok iyi geçen kamp döneminde, takımın yeni kazanımlarını görmekti. Elbette eksiklikler de yok değil. Geriye kalan, 7 hazırlık maçında göze batan hataların giderilmesi için, iş teknik ekibe kalıyor.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla