Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-07-2006, 11:04   #116
onurozgen
Banned
 
onurozgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Atatürk Beşiktaşli!!!

ATATÜRK BEŞİKTAŞLI

1964 Yılı her Pazartesi günü Türkiye Ligi'nin İstanbul Kulüp Başkanları İstanbulsporun Mısır Hanı'ndaki Lokalinde toplanıyordu. Toplantıya katılan kulüp başkanları şöyleydi: Fenerbahçe -Dr. İsmet Uluğ, Beşiktaş -Hakkı Yeten, Galatasaray -Ulvi Yenal, İstanbulspor -Ali Sohtorik, Vefa -Fenerbahçeli Hayrullah Güvenir, Beykoz -Ziya Sönmez, Feriköy -Dr. Necati Karakaya, Kasımpaşa -Mehmet Gür, Karagümrük -İbrahim Sevin, Beyoğluspor -Napolyon.

Dr. İsmet Uluğ'un Atatürk'e silah kaçırması anısından sonra, Başkanlar Atatürk'ün hangi takımı tuttuğunu tartıştılar.

En güzel açıklamayı İstanbulspor kulübü ikinci Başkanı Enis Pankoğlu yaptı: "Babam Mustafa Kemal'in yanında cephelerde bulunmuş onun Subayı Yüzbaşı Necati'dir. Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanımı Selanik'ten kaçırıp getiren Yüzbaşıdır. Mustafa Kemal, Babam ile Derne Cephesinde ve Selanikte bulunurken Beşiktaşı tuttuğunu söylemiş. Babam hasta Fenerbahçeliydi, yönetim kurulunda idarecilik yaptı. Fenerbahçenin bir tek maçını kaçırmazdı. Bizlere Çocuklar, ben maçtayken aranızdan biri ölürse kesinlikle beni çağırmayın. İşinizi imam efendi halletsin derdi. Babam Fenerbahçeli olmasına rağmen; Atatürk'ün Beşiktaş'a gönülden bağlı olduğunu her yerde söylerdi.

Annem Adile Muallime ile Teyzem Şekibe Muallime Hanımlar Mustafa Kemal Samsun'a gittikten sonra, Zübeyde Hanımı Beşiktaş'taki evinde ziyaret edip, hatırı ile bir ihtiyacı olup olmadığını sormuşlar... Zübeyde Hanımefendi şu cevabı vermiş: "Sağolsun Paşa Hazretlerinin Kulübü Beşiktaş'ın idarecileri... hergün gelip hatırımı ve ihtiyacımı sorarlar. Hepsini kendi çocuklarım gibi seviyorum. Paşa Hazretleri ne kadar iyi yapmış; beni buraya Beşiktaş'a getirmiş."

Bu konuşmadan sonra Kulüp Başkanları karar verdi:

"ATATÜRK BEŞİKTAŞLI"



Kaynak : "Atatürk Beşiktaşlı" - Dr. Necati Karakaya
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

"İşkence acılar unutulur. Dik yaşamak iz bırakır hayatta..."

Deniz GEZMİŞ
onurozgen Ofline   Alıntı ile Cevapla