Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-08-2008, 17:32   #8
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Terazi Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
Her girdiği ortama huzur, barış ve güzellikler getiren sevgili Teraziler, umarım yazın bu sıcak günlerini güzelliklerle dolu bir şekilde geçiriyor ve hoş duygular içinde, arzu ettiğiniz insanlarla paylaşımda bulunarak değerlendiriyorsunuzdur. Bir bakışta karşınızdaki insanda farklılıklar yaratabilen özel yanlarınızla, popülerliğinizin daha da yükseleceği güzel bir yaz geçirmenizi diliyorum.
Şimdi gelin birlikte Aşk hayatınızla ilgili olabilecek yansımaları gözden geçirerek Ağustos ayınızı değerlendirelim. Günlük yorumlarda aynı gün sizi bilgilendirmeye çalıştığım yönetici gezegeniniz Venüs 12 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında seyrini sürdüreceği Aslan burcunda ilerlemeye başlamıştı. Sizler açısından sosyal hayatınızın canlanması anlamına gelen bu enerji, kimlik duygunuzun özünde bulunan ilişki kurma ihtiyacınızın daha fazla yoğunlaşması ve ifade gücünüzün de yükselmesi açısından artı bir kuvvet anlamındadır demiştim. Şimdi siz etrafınızdaki insanlarla yakın temasta bulunurken, yeni tanışmalar sayesinde de, dostluk ilişkilerinizi pekiştirebileceksiniz. Arkadaşlıkla başlayan ve daha sonra aşka dönüşen ilişkiler yaşamak, sizinle aynı doğrultuda düşünen kişilerle ortak bir birlik oluşturmak yine bu dönemin olumlu etkilerindendir. Yalnız dikkat edeceğiniz husus, ister özel isterse dostluk anlamında olsun insanlarla ilişkide bulunurken, her zamanki gibi mantıklı düşünce ve tarafsız yaklaşım tarzını benimsemenizdir. Çünkü Venüsün Aslan burcu geçişlerinde genel olarak ifade yapınızda egonuzun yükselmesi söz konusu olacağından herşeyin kendi istekleriniz çerçevesi içinde yapılmasını istemeniz mümkündür.
Güneş, 22 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında yöneticisi olduğu Aslan burcundaki seyrine başlamış bulunuyor. Siz Teraziler için bu dönem sosyal hayatınızın canlanması, yaşamınızla ilgili hedefler belirlemeniz ve bunları gerçekleştirmek için var gücünüzle çalışmanız anlamı taşımaktadır. insanlarla ilişki kurmakta ve popülerlik anlamında her zaman söz sahibi olan sizler bu enerjinin etkisi altında çemberinizi daha da genişletebilir, yeni insanlarla tanışabilir ve sizi destekleyebilecek güçlü kişilerle iş ve dostluk birliği oluşturabilirsiniz. Sosyal ortamlarda görülmek ihtiyacınızın yoğunlaşacağı bu süreçte benliğinizdeki sevgi duygunuzu cömertçe insanlara sunabilir, tek bir kişiye değil çevrenizdeki tüm insanlara karşı iyi niyetli yaklaşımlarınıza devam edebilirsiniz. Kendinizi geliştirmek amacıyla gerek dostlarınızla gerekse iş çevrenizdeki yetkili kişilerle aranızdaki bağı kuvvetlendirebilir, yeni tanışacağınız kişilerle belirli bir amaç duygusu altında hareket edebilirsiniz. Aşk bir ifade biçimi olarak bu dönemde sizin insanları kucaklama şeklinizdir. Bu ister yavrunuza, ister bir arkadaşınıza, ailenizden birine, bir can dostunuza olsun farketmez gayet sıcaklıkla sunduğunuz ve karşılığında ilgi görmekten, değerli bulunmaktan, sayılıp sevilmekten hoşlandığınız bir duruş ve hayatı ele alış şekliniz olabilir.
Renkli bir dünyada yaşamak, aydınlık yarınlar için elele vermek bu dönemin hoş yansımaları arasındadır. Amaçlarınızı gerçekleştirme dürtünüzün yükseleceği bu dönemde, özgüven duygunuz, çevrenizdeki herkesin dikkatini çekecektir. Her zaman tarafsız bir bakış açısıyla hareket eden siz, bu dönemde ruhunuzdan yayılan ısı ve ışığı size ihtiyacı olan kişilerin sorunları adına yönlendirebilir ve onlara destek olabilirsiniz. Bir terazi genelde rahatına düşkündür. Canına tak etmedikçe sorunlarla yaşamayı becerebilir. Fakat bu dönem kendinizi gösterme isteğiniz yükseleceği için doğal olarak bazı problemlerinizi yakın bulduğunuz insanlarla paylaşabilir, onların size sizin de onlara olan yardımlarınızla üstesinden gelebilir. Astrolojide Güneş yönetim gücünün simgesi olduğundan, bu dönemdeki girişimlerinizde ön planda yer almaya çalışırsanız hem görünümünüzle hem de popülerliğinizle yükselmeniz belirli bir seviye atlatmanız mümkündür. Tabi ki bütün bunlar genel enerjiniz olup haritalarınızdaki enerjiler nispetinde çok daha olumlu gelişmeler yaşatıcı olması mümkündür. Ayrıca bu etki altında imajınız dış dünyada güçleneceği için, fiziksel bir değişimde bulunmanız mümkündür.

Merkürün Aslan burcundaki seyri ilişkiler açısından Bir başka enerjiniz dememin nedeni ise 12 Temmuz Venüs, 22 Temmuz Güneş gezegenlerinin de aynı burç ve yine aynı yaşam alanınızda seyirlerinin başlamış olmasıdır. Bu enerjilerin yansımalarından yorumlarınızda söz etmiştim. Peki Merkürün etkisi ne olabilir, şimdi bunu ele alalım. Merkür astrolojik açıdan iletişimin her dalı, mantıklı bakış açımız, haberleşme, ulaşım konularında oldukça etkili. Merkür gezegeninin yaydığı titreşimler astrolojik açıdan her bireyin kendi haritasındaki etkiler nispetinde ortaya çıkmakta. Tabi ki yorumlarda genel etkisinden söz ediyoruz. Bu devrede Aslan burcunda oluşu, egoya yönelik düşünceyi ön plana getirici. Doğal olarak bu durumda sizler kafanızın içindeki fikirleri sosyal hayatın her alanında kendi beceriniz oranında ortaya koymak isteyebilirsiniz. insanları kendi yönünüze çekmenizi sağlayacak akıllı fikirleriniz, mantıklı bakış açınız etrafınızdaki kişilerin de sizden etkilenmesi adına olumludur. Lakin Merkür Aslan burcunda abartılara da yol açabilir. Herşeyi bildiğinizi iddia etmek gibi. Tabi ki bir Terazi popüler kimliğe sahip olduğu için ve Venüs idaresinde olmanın ayrıcalığını sözlerine yazıya sanatına yaptığı işe yönelterek dikkat çekmeği düşünebilir.
Teraziler öncü hava grubu oldukları için Merkürün mantıklı olan enerjisini gayet iyi kullanabilir ve hedeflerine varmak açısından bu dönemde faydalı girişimlerde bulunabilirler. 1 Ağustosta meydana gelecek ve yine bu alanda oluşacak Güneş Tutulmasını da düşünürsek etkili bir sürece girildiğini söylemek mümkündür. Sizlere Ağustos aylık yorumunuzda oldukça etkili geçeceğini düşündüğüm enerjilerinizden bugün başlayan Merkürü de içine alacak şekilde bahsedeceğim. Şimdi siz, 10 Ağustosa kadar devam edecek bu enerji için hangi konularda iletişime geçmek istiyorsanız veya ne gibi alanlarda kendinizi ifade etmek istiyorsanız mantıklı bir şekilde düşünüp bağlantı kurmaya başlayınız. Yani Ağustos böcekliğinden ziyade karınca misali çalışırsak tüm burçlar olarak kışa hazırlıklı girebiliriz düşüncesindeyim.
İş ve Kariyer
Ağustos ayındaki gezegenlerin seyirleri doğrultusunda ele aldığım yorumunuzda bu ayın bana göre en önemli etkin oluşumu 1 Ağustos tarihinde gerçekleşecek Güneş Tutulmasıdır. Aslan burcunda meydana gelecek bu harikulade gökyüzü olayı sizler açısından ileriye dönük hedeflerinizi gerçekleştirme yolunda önemli bir dönemeci başlatabilir. Tutulmanın gerçekleştiği yaşam alanınız astrolojik açıdan olumlu olduğundan sizler için bu enerjinin son derece yararlı olacağını düşünüyorum. Tutulmalar meydana geldikleri gün itibariyle uzun süreli bir oluşumu başlatırlar. Aslan burcunda meydana gelecek tutulma, doğal olarak kişiye yüksek enerji, kendini ifade, cesaret ve kararlılık enerjisi vereceği için, siz Terazilerin sosyal hayatın içindeki her türlü hedefiniz ve amaçlarınız için, öncülük gücünüzü kullanabilmenizi sağlayacak en önemli destektir.
Organize işler, ekip halinde yapılacak çalışmalar, grup aktiviteleri, yüksek seviyelerde bulunan güçlü insanlarla bir araya gelme, işinizle alakalı çevrenizin genişlemesi, yeni dostluklar kurulması ve bu dostluklar sayesinde ideallerinizi gerçekleştirebilecek olanaklara kavuşulması, sosyal hayatın içinde yeteneklerinizle, kendinize has özelliklerinizle ve başarınızla kendinizden sizden söz edilmesi gibi olumlu olasılıkların burcunuz üzerinde etkili olmasını sağlayan bu enerjiye kollarınızı açın ve onu kucaklayın. Sizin için bereketli olacağına ve hayatınızda yeni bir sayfanın açılacağına dair inancınızı güçlü tutarsanız, olasılıkların gerçeğe dönüştüğünü hissedebilirsiniz. Bu tutulma siz Terazilerin bilinçli isteklerinizi ve arzularınızı gerçeğe dönüştürmenizi sağlayan bir ışıktır, bir sıcaklıktır. Dilerim hepiniz bu ışık altında istediğiniz bir konuda parlayarak etrafınıza cömertçe sıcaklığınızı yayabilirsiniz.

Aşk ve İlişkiler bölümünde bahsettiğim yönetici gezegeniniz Venüsün Aslan burcu seyri 6 Ağustos tarihine kadar sizin yaşamınızı ilgilendiren konularda her zaman önem taşıyan bir enerjidir. Çünkü sizin astrolojik gücünüz Venüsün yönetimi altındadır. Bu yüzden de seyirleri son derece önemlidir. Hele Venüs sizin burcunuzda ilerlemeye başladığında tadına doyum olmaz mutluluklar getirir. Tabi her güzellik gibi onun da seyri kısa sürelidir. Sanki kıymetini daha çok anlamamız ister gibi evrendeki düzenin kendi içindeki bir adaleti olsa gerek. Bu yüzden Venüs seyir halindeyken size olabilecek yansımasını özel olarak öğrenmeniz için haritanızı analiz edilmesi lazımdır. Buradaki yorumlar ise burcunuza olabilecek yansımaların genel özetidir. Doğum haritanızda güçlü bir venüse sahipseniz(venüsünüz terazi veya boğa burcunda 7. veya 2. evdeyse, güçlü gezegenlerden olumlu görünümler alıyorsa) bu enerjiyi anlatmaya çalıştığım tarzdaki olasılıklar çerçevesinde yaşamanız mümkündür. Bütün bunları göz önüne alarak okumanız gerekir.
Evet şimdi devam edebilim. Venüs bu süreçte Aslan burcunda ilerlediği için sosyal hayatın canlanması mümkün olduğu gibi, bu etki altında beğeni dereceniz oldukça yükselir. Etrafınızda bulunan güzellikleri veya karşılaştığınız insanları yeterli bulmamanız, iyinin daha iyisi vardır diyerek kategorileştirmeniz de olabilecek yansımalar arasındadır. Lükse ve konforlu herşeye karşı ilginiz artabilir ve bu ilgi daha başarılı girişimlerde bulunmanız için sizi destekleyicidir. O yüzden hedeflerinize adım adım ulaşmayı, sabırlı olmayı başarabilirseniz belki de umduğunuzdan çok daha değerli şeylerle karşılaşabilirsiniz. Yönetici gezegeninizin bu seyri devam ederken iletişim ve haberleşme gezegeni Merkür 10 Ağustos ve ifade gücünün, kişisel canlılığın temsilcisi olan Güneş 22 Ağustos tarihine kadar Aslan burcunda seyredecekleri için doğal olarak umutlarınız, amaçlarınız ve ileriye yönelik hedefleriniz açısından üçlü bir kuvvet kazanacağınızı bilerek rahatlayınız. Kararlı adımlarla, planlarınızı düzgün bir şekilde yaptığınız takdirde bu tarihler sizin aktif yaşamınız açısından son derece önemli girişimlere başlangıç oluşturabilir.
Mesleki anlamda ve girişimler konusunda etkili olacak bir başka enerjiniz ise, 19 Ağustos tarihinde başlayacak ve 4 Ekim tarihine kadar devam edecek Mars gezegeninin burcunuzdaki seyridir. Mars her ne kadar Terazi burcunda güçlü bir pozisyonda olmasa da, burcunuzda ilerlemesi dolayısıyla sizler için oldukça etkilidir. İçinizdeki mücadeleci yanınızın ortaya çıkmasını sağlayabilir. Bu enerjiden yararlanmak için öncelikle çevrenizle olan ilişkilerinizi her zaman olduğu gibi güçlü tutmanız faydalıdır. Kaldı ki en yukarıda izah ettiğim Güneş Tutulması itekleyici bir enerji olması nedeniyle size oldukça destek vericidir. Yine bu tarihler arasında, diplomatik tavırlarınız amaca erişmenizde faydalı bir yöntem olabilir. Ayrıca son derece önemli bir konu daha var. Terazi burcunun tabi hepinizde var demek istemiyorum ama kendini güvende hissetmek için başkalarının onu sürekli olarak kollaması gerektiğini düşünür. Oysaki kişinin güven duygusunu bir başkasıyla aracılığıyla deneyimlemesi, bu olmadığında kendini üzmesi anlamına gelir. O nedenle Terazi taşların altına elini sokmalı gerekirse başkaları onay vermese veya onu desteklemese bile tek başına savaşmayı bilmesi gerekir. Kimi Teraziler bunu gayet kolaylıkla becerip ayakta kalabildikleri halde bazı Terazilerin yaşam boyu böyle düşündüklerine çok şahit oluyoruz. İşte Mars Terazi burcunda iken kafanızın içindeki planları hayata geçirmek için size sunulan bu enerjiyi muhakkak değerlendirmek gerekecektir.
Bu tarihler arasında, Mars aktiviteyi gösterdiği için sizler açısından iki yıl sürecek bir girişimin başlaması olasılıklar dahilindedir. Çünkü Mars sırasıyla ana burcunuz(güneşiniz)üzerinden de transit geçeceği için doğal olarak bir girişimin işareti olabilir. bu durumda güvensizlik duymak, kararsızlık çekmek gerekmez. Takım çalışması olabileceği gibi, eşinizle veya ortaklığınızla da olabilecek bu girişimlerde en önemli koşul sabırdır. Çünkü bu sabır sizi başarıya ulaştırabilecek en önemli olgudur. Yine bu süreçte mesleki konularda illa onaylanma ihtiyacı duymadan ilerlemeyi bilmeniz gerekebilir. İnsanların sizin için ne düşündüklerini veya nasıl gördüklerini kontrol etmeye çalışmadan veya kimi zaman aşırı savunmacılıkta bulunmadan hareket etmek son derece önemlidir. Ayrıca herşeyin net ve açık bir şekilde zamanında ve hemen olmasını beklemek yerine burada yapmanız gereken kaliteli bir şekilde ilerlemek ama atladığınız her engeli başarı sayarak ve güven duygunuzu sürekli içinizde büyüterek hareket ederseniz burcunuzda ilerleyen Mars enerjisini diğer burçlara nazaran çok daha olumlu kullanabilirsiniz. Çünkü Mars bu tarihler arasında sizin emrinizdedir. Dikkat edilmesi gerekenle ve uyulması gerekenlere dikkat etmeniz halinde gayet başarılı bir dönem geçirebilirsiniz.

Para Konuları
Sevgili Teraziler Ağustos ayında parayla alakalı yaşam evlerinizden transit olarak geçen bir gezegen olmadığı için, parayla ilgisi olan yaşam evlerinizin durumu inceleyeceğiz. Şimdi şöyle arkanıza yaslanın ve birlikte yavaş yavaş olasılıkları değerlendirelim.
Önce kendi işinizden elde ettiğiniz gelir durumunuz neyi göstermekte ona bakalım. Bu evin yönetici Mars gezegeni 1 Temmuz tarihinden bu yana Başak burcunda seyrini sürdürmekte ve 19 Ağustos tarihine kadar da bu pozisyonunu korumakta. Bu durum geçtiğimiz ayın başından bu yana parasal konularda kimi zaman sağlık, kimi zaman elinizde olmayan durumlar ve kimi zamansa işiniz dolayısıyla tam anlamıyla sistemli ve düzenli bir gelir elde edemediğinizin göstergesi olabilir. Kısaca bu süreçte paranın akışındaki bu denli bir yavaşlama tek başınıza bir mücadelenin yeterli olmadığını göstermektedir. Yani siz parasal durumunuzla ilgili böyle bir düşünceye kapılabilirsiniz. Kısa bir süreç olsa da insan ister istemez elindekini muhafaza etme gerekliliği duyabilir. Doğal olarak duygusal ve ruhsal anlamda tedirginlikler duyulabilir ve bu yüzden kimi zaman sıkıntılarınızı içinize atmak zorunda kalabilir kimi zaman da kimseye belli edemediğiniz şekilde öfkelenebilirsiniz. Sanki Yüce Yaradan sabrınızı sınıyor gibidir. İsyan etseniz olmaz, birilerine çıkışsanız kimse anlamaz misali bir durum yaşanıyor olabilir. Anlayamadığınız durumlar nedeniyle kontrolünüz dışı gelişmeler masraflarınızın da artmasına sebep olmuştur. Bütün bunlar Mars gezegeninin astrolojik olarak düşük enerjili bir burçta(Başak) ilerlemesi ve zorlu bir yaşam evinden geçişi nedeniyledir. Olaylara müdahalede bulunmak yerine sabırlı olmak gerekebilir.
Mars transitinin etkisi sürerken, tabi ki destek kuvvetleri denilebilecek transitler devreye girebilir. Örneğini yöneticiniz Venüs gezegeninin Aslan burcunda 12 Temmuz tarihinde başlayan seyri bir parça rahatlık getirmiş olmalı. Yani yukarıdaki paragrafta sözü edilen parasal kısıtlanma bir ikramiye, bir ödeme, bir dost yardımı, sosyal bir hakkın elinize ulaşması olabileceği gibi ortaklık yoluyla elde edilen bir geliri gösterebilir. Fakat bunlar genel anlamda çok fazla tatmin edici olmayabilir. Sadece bir parça akışkanlık sağlayabilir. Venüs gezegeninin getirdiği bu bir miktar rahatlık, Mars gezegeninin 19 Ağustos-4 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlaması kişisel girişimlerin ortaklık bilinci içinde düşünülmesi ve ortak hareket etme ihtiyacınızın büyümesine yol açabilir. Yani siz tek tabanca yola devam ederken tam olarak özgür hareket edemeyeceğinizi düşünebilirsiniz. Çünkü hakikaten yaşam zorludur ve ister istemez paylaşım ve işbirliğinin getireceği maddi kuvvete olan ihtiyacın arttığını farkedebilirsiniz.
Fakat burada dikkat edilecek husus birlikte hareket ederek güç elde edebileceğiniz kişi veya kişilerin sizinle aynı yaşamsal amacı taşımaları gerekliliğidir. Yani siz bu amaçla yanyana gelmeyi düşünürken bir müddet sonra bu destekte azalma veya yalnız kalmanız söz konusu olacaksa o zaman bir anlamı kalmayacaktır. Görünen o ki, Ağustos ayında paramızı idareli kullanmalı, ucu ucuna gelecek şekilde harcamamalı, muhakkak bir kenarda üç beş kuruş tutmalıyız. Bu bir terazi için zordur. Fakat görünen o ki, 10 Ağustos-29 Ağustos tarihleri arasında, geri planda yapılan bazı iyileştirmelerin, projelerin veya gelişmelerin beklenmesi gerekiyor. Bu tarih projelerinizle veya girişimlerinizle alakalı konulardaki görüşmeleri gösterdiği gibi, iş hayatınızla ilgili maddi durumunuzu belirleyici olabilir. Bunlar 29 Ağustos tarihinden itibaren size yavaş yavaş haber olarak gelebilir. Tabi ki bu haberler beraberinde yapılacak sözleşme yenilenmeleri, maaş artışı, transfer ücreti, planlamaların yürürlüğe girebileceği yönünde bir işaret olabilir. Bu işaretler parasal durumunuzun iyileşmesi adına umut taşıyıcı olabilir.

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-10-11-15-16-19-20-21-24-25-28-29
Zayıf Enerjili Günler : 12-13-14-19-20-21-26-27
Yeniay : 5-6
(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 19-20-21
(Ay gezegeninin Koç burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Sevgili Terazi, siz öncü hava burcusunuz. Güç kaynağınız olan sosyalliğinizle güçlü ilişkiler kurabilirsiniz.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla