Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-08-2008, 09:47   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Pekin 2008 olimpiyatları açılışı hile dolu

Click the image to open in full size.
Made in China bir olimpiyat !
Pekin olimpiyatlarında görkemli bir açılışa imza atan Çin’in organizasyonda birçok kez hileye başvurduğu ortaya çıktı.
13 Ağustos 2008 09:33
1-HAVAİ FİŞEKLER ‘ANİMASYON’MUŞ

Click the image to open in full size.Olimpiyatların açılış törenleri televizyondan gösterilen bazı havai fişeklerin bilgisayarda meydana getirilen görüntüler olduğu ortaya çıktı. Associated Press’in haberine göre, Çinli organizatörler, seremoni gecesi gerçekten de havai fişeklerin patlatıldığını ancak TV’lerdeki havai fişeklerden bazılarının önceden kaydedilmiş üç boyutlu bilgisayar görüntüleri olduğunu itiraf ettiler.

2- ‘DİŞ DURUMUNDAN’ SAHNEYE ÇIKAMADI

Olimpiyatların açılış seremonisinde şarkı söylemesi gereken 7 yaşındaki Çinli kız çocuğunun “dişleri kırık ve çirkin” diye sahneye çıkarılmadığı, onun yerine yüzü daha güzel olduğu için sahneye çıkarılan 9 yaşındaki “sahte şarkıcının” ise playback yaptığı ortaya çıktı.


Click the image to open in full size.
İngilizce yayımlanan “China Daily” gazetesinin haberine göre, Çinli yetkililerin, “bir meleğin sesine” sahip olduğu belirtilen 7 yaşındaki Yang Peiyi’nin dişleri kırık olduğu gerekçesiyle açılış seremonisi için uygun görmedikleri kaydedildi.

Onun yerine sahneye çıkan 9 yaşındaki Lin Miaoke’nin ise sadece “şirin görünümünden dolayı” seçildiği ancak sesi kötü olduğu için sadece dudaklarını oynattığı, şarkıyı ise Yang Peiyi’nin söylediği bildirildi.

3- TRİBÜNLERİ ‘KİRALIK SEYİRCİLER’ ŞENLENDİRİYOR

Bazı oyunlarda seyircilerin az olmasından dolayı tribünlerin boş görünmesinden endişe eden Çinli yetkililerin, parayla “seyirci” kiralayarak sarı olimpiyat tişörtü giydirdikleri ve tribünlere oturttukları ortaya çıktı. Olimpiyat komitesindeki yetkililer, benzer olayların geçmişteki olimpiyatlarda da yaşandığını, “Olimpiyat atmosferinin bozulmaması için” bu tür tedbirler almanın normal olduğunu savundular.


Click the image to open in full size.
Wang Wei adlı yetkili, “kiralanan seyircilerin” tüm bir olimpiyat sezonu için biletleri bulunduğunu, ancak yalnızca “plaj voleybolu” gibi seyircinin az olduğu belli başlı karşılaşmaları izlediklerini kaydetti

4- BİR TEBESSÜM YETER!

Click the image to open in full size.Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin, Olimpiyat Oyunları süresince güvenliği sağlayan Çinli polis ve askerler için “çok asık suratlılar” şikâyetinde bulunduğu ve Çinli yetkililerden güvenlik güçlerinin “gülümsemelerinin sağlanmasını” istediği ortaya çıktı. Komitenin Norveçli üyesi Gerhard Heiberg, etrafta silahlarıyla gezen polis ve askerlerin asık suratının ziyaretçileri “korkuttuğunu” belirterek, “Çinli otoritelerle bu konuda konuştum ve insanları gülümsetmelerini istedim” dedi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla