Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-08-2008, 12:38   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu oyun REKORA koşuyor





'Hükümran' internet üzerinden 3 ayda 100 bin kullanıcıya ulaştı.

ODTÜ Teknopark'ta genç yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen ve dünya oyun pazarında yarışa giren "Hükümran Senfoni Oyunu", internet üzerinden 3 ayda 100 bin kullanıcıya ulaştı.

Rekora koşan oyunu, herkes, ücretsiz olarak "hso.mynet.com" adresine girerek oynayabilecek.
ODTÜ Teknopark'taki Ceidot Oyun Stüdyoları yöneticisi Erkan Bayol, Hükümran Senfoni Online'ın, 9 Mayıs 2008'de 1. Tur Açık Beta testlere başladığını, 3 ay içerisinde 100 bin Hükümran Senfoni Online'ın, 3 ay içerisinde 100 bin kayıtlı kullanıcı barajını geçmeyi başardığını bildirdi.
Oyunun, henüz "açık beta aşamasında" bulunduğuna işaret eden Bayol, buna rağmen Türk oyunseverlerin gösterdiği ilgi ve güvenin "olağanüstü" olduğunu söyledi.
Türkiye'de en çok oynanan ve Almanya'da üretilen tarayıcı tabanlı oyunlardan Travian'ın, 2004 yılında yayınlanmaya başlandığını ve o dönemden bugüne kadar Türkiye'de 400 bin dolayında oyuncusu olduğunu anlatan Bayol, "Yani 4 yılda 400 bin seviyesine gelmiş bulunuyorlar ki bu rakam ciddi bir başarıdır" dedi.
Yine Almanya'da geliştirilen Ogame'nin 2002'de çıktığını ve Türkiye'deki oyuncu sayısının da 300 bin civarında olduğunu ifade eden Bayol, şöyle konuştu:
"Bu oyunlar, dünyanın en büyük yayıncıları tarafından yayınlanan ve çok eski oyunlar. Kendi türlerinde hepsi birer klasik. Bu oyunların bu kadar uzun zamanda ulaştığı oyuncu kitlesine bakarsak Hükümran Senfoni Online'ın henüz test aşamasında olmasına rağmen, 3 ay gibi kısa bir zamanda 100 bin rakamını geçmesi ciddi bir başarı. Büyük ihtimalle oyun, Türkiye'de bugüne kadar en hızlı büyüyen tarayıcı tabanlı oyun oldu. Bu hızla giderse birinci yılın sonunda Türkiye'nin en çok oynanan tarayıcı tabanlı oyunu olacak."
Bayol, Ar-Ge faaliyetlerinde önceliklerinin Türkiye olduğunu belirterek, oyunu mükemmel hale getirmek için özellikle yurtdışıyla yayıncılık görüşmelerini durdurduklarını bildirdi.
Oyunun, Türkiye'de satışına bu hafta içinde başlanacağını ve test aşamasından büyük ölçüde çıkmış olacağını söyleyen Bayol, "Oyuna yeni bir şey ekleme yerine sadece oyunu sağlıklı bir şekilde ayakta tutacağız ve yurt dışı pazarları için anlaşmalar üzerinde çalışmalarımıza yıl sonlarına doğru başlayacağız" diye konuştu.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla