Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-08-2008, 12:42   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beyazperdede Türk filmi şenliği





15 Türk filmi, yıl sonuna kadar ardı ardına vizyona girecek.

Sinemaseverlerin merakla beklediği 15 Türk filmi, yıl sonuna kadar ardı ardına vizyona girecek.

Fatih Hacıosmanoğlu'nun senaryosunu yazdığı ve yönettiği "Taş Yastık", 15 Ağustosta izleyici ile buluşacak.
Dünya prömiyerini geçen yıl Şangay Uluslararası Film Festivali'nde yapan ve Kazakistan'da düzenlenen 4. Avrasya Uluslararası Film Festivali'nde "Orta Asya ve Türki Devletleri" bölümünde "En iyi yönetmen ödülü" kazanan filmin başrollerinde Suna Selen, Fatih Hacıosmanoğlu, Ali Savaşçı, Oktay Dener, Yasemin Güvenç, Banu Fotocan, Cengiz Bozkurt, Joanne Bellinger ve Dave Ogren yer aldı.
Son yıllarda beyazperdede sıkça işlenmeye başlanan Sarıkamış Harekatı'nı konu alan "Beyaz Hüzün-Sarıkamış" 26 Ağustosta vizyona girecek.
Senaryosunu Mutane Açık'ın yazdığı filmi Erdal Murat Aktaş yönetti.
Filmde Özcan Deniz, Fikret Kuşkan, Altan Erkekli, Yetkin Dikinciler, İsmail Hacıoğlu, Güven Kıraç, Yüksel Yalova ve Diane Kruger rol aldı.
Seyfi Teoman'ın ilk uzun metrajlı filmi "Tatil Kitabı", 12 Eylülde seyircinin karşısına çıkacak.
27. Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Bölümü'nde "Yılın en iyi Türk filmi", 16. Artfilm Uluslararası Film Festivali'nde "En iyi film", 54. Taormina Film Festivali'nde "Jüri özel" ödüllerini alan filmde, tiyatro ve sinema sanatçısı Taner Birsel ile "Rıza" filmiyle tanınan Rıza Akın rol aldı.
Yönetmen Hüseyin Karabey'in ilk uzun metrajlı filmi "Gitmek", 19 Eylülde vizyona girecek.
Filmde başrolleri paylaşan Ayça Damgacı ve Hama Ali Khan'ın gerçek yaşamdaki rollerini oynadıkları filmde, Mahir Günşiray da yine gerçek yaşamda olduğu gibi tiyatro yönetmeni rolünü canlandırdı.
Yönetmen Oğuzhan Tercan imzası taşıyan "Avanak Kuzenler" adlı komedi filmi, 26 Eylülde izleyiciyle buluşacak.
Filmde Yağmur Atacan, Alp Kırşan, Paşhan Yılmazel, Fatma Toptaş, Tulu Çizgen, Erdal Tosun, Özlem Savaş, Hakan Bilgin, Arif Burak Öncü ve Görkem Gürsoy rol alıyor.
Yönetmen Adnan Güler imzası taşıyan "Ayakta Kal" adlı film de aynı gün vizyona girecek.
Filmin senaryosunu İrfan Saruhan ve Selim Çiprut yazdı. Filmde, Oğuzhan Yıldız, Sinem Kobal, Irmak Ünal, Okan Karacan, Ozan Aydemir ve Mehmet Aslan rol aldı.
Yönetmen Bülent İşbilen'in "Süper Ajan K9" adlı filmi de 26 Eylülde vizyona girecek bir diğer Türk filmi oldu.
Senaryosunu Duygu Gelbal'ın yazdığı filmde, Haldun Boysan, Didem Erol, Cengiz Küçükayvaz, Melih Ekener, Erdal Tosun, Salih Kalyon, Bülent Şakrak, Atilla Arcan ve Züleyha Karyağdı rol aldı.
Yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı "Nefes" de 26 Eylülde izleyici ile buluşacak.
"Beş Vakit", "Korkuyorum Anne", "Kaç Para Kaç" gibi filmlerin yönetmeni Reha Erdem'in yeni filmi "Hayat Var", 17 Ekimde vizyona girecek.
Filmde Elit İşcan, Erdal Beşikçioğlu ve Levend Yılmaz rol aldı.
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a 61. Cannes Film Festivali'nde "En iyi yönetmen ödülü" getiren "Üç Maymun", Türk izleyici ile 24 Ekimde buluşacak.
Senaryosunu Ebru Ceylan, Ercan Kesal ve Nuri Bilge Ceylan'ın yazdığı filmde, Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Ercan Kesal, Cafer Köse ve Gürkan Aydın rol aldı.
"Hititler" ve "Gelibolu" belgeselleriyle ünlenen Tolga Örnek'in Türkiye'nin ilk yerli otomobili "Devrim"i konu edinen filmi "Devrim Arabaları", 24 Ekimde vizyona girecek.
Komedi filmi "Nekrüt", 14 Kasımda vizyona girecek.
Yönetmenliğini Ulaş Ak'ın yaptığı filmde başrolleri Nuri Alço, Erol Günaydın, Mustafa Topaloğlu, Ferhat Yılmaz, Erkan Taşdöğen, Selahattin Taşdöğen, Gamze Gözalan, Sinan Bengier, Başak Sayan ve Duygu Çetinkaya paylaştı.
Gani Müjde'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği "Osmanlı Cumhuriyeti", 21 Kasımda vizyona girecek.
Başrollerinde Ata Demirer, Ruhsar Öcal ve Atilla Olgaç'ın yer aldığı film, Osmanlı İmparatorluğu'nun günümüze kadar devam etmesi durumunda yaşanması muhtemel olayları konu alıyor.
Cem Yılmaz'ın gişe rekortmeni filmi "GORA"nın devamı olan "A.R.O.G." adlı film, 5 Aralıkta vizyona girecek.
İlk filmdeki "Arif" karakterinin taş devrindeki maceralarının konu edildiği filmin senaryosunu Cem Yılmaz yazdı.
Yönetmen-senarist Özcan Alper imzası taşıyan "Sonbahar", 19 Aralıkta izleyici ile buluşacak.
Filmde Onur Saylak, Megi Aboulzade, Serkan Keskin ve Gülefer Yenigül'ün rol aldı.
Bu arada, Selim Evci'nin yönetmen, yapımcı ve senaristliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi "İki Çizgi"nin Kasım ayında vizyona girmesi bekleniyor.
Yönetmen Ahmet Uluçay imzası taşıyan "Bozkırda Deniz Kabuğu" da yıl sonuna doğru vizyona girecek.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla