Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-08-2008, 12:55   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Erkek egemen ofislere dikkat

Click the image to open in full size.


Erkeklerin egemen olduğu ofiste çalışan kadınlar ne yapmalı ?
Erkeklerin baskın olduğu bir iş ortamı düşünün ve siz muhtemelen bu ortamda var olmanın yolunu arıyorsunuz.

Erkeklerin baskın olduğu bu örnek bir kenarda dursun, kadınların azınlıkta olduğu başka çalışma senaryoları da var. Bu, hayatın her alanını, her meslek grubunu kapsayabiliyor. Eğer siz de erkeklerin baskın olduğu bir iş yerinde çalışıyorsanız, durumu nasıl idare edersiniz?

İşte püf noktaları...

- Kendiniz olun! Erkeklerden ne daha fazla erkek olun, ne de onlara karşı kadınlığınızı kullanın. İşe kattığınız artıları düşünün ve bunları cinsiyetle alakalandırmadan, kariyerinizi ileriye götürmeye odaklanın.

- Erkeklerin ve kadınların olaylara farklı çözümleri ve bakış açıları olduğu gerçeğinden kaçmayın. Kadınların iletişim ve empati yeteneği genellikle daha iyidir. Gücünüzün farkına varın ve iyi olduğunuz alanlara odaklanmaya çalışın.

- İş yerinde elinizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışın ve eve zamanında gidin. Kendinizi uzun çalışma saatleri kültürüne kaptırmayın. Bunu söylemesi kolay biliyoruz ama birçok iş arkadaşınız, birisinin buna karşı gelmesinden memnun kalacaktır.

- İnsanların sizi geleneksel kadın rolleri içine sokmalarına izin vermeyin. Örneğin, şirket toplantısındaki tek kadın sizseniz, diğerlerinin kahveyi size koydurtmasına izin vermeyin. Sınırlarınızı doğru çizin ve yardımsever olayım derken de kapı paspası haline gelmeyin.

- Kötü bir hareket için bahaneler çıkarmayın. Eğer erkek iş arkadaşlarınız uygunsuz davranıyorlarsa, "aslında onu kastetmedi" gibisinden bahaneler uydurmayın. Uygunsuz harekete karşı, kendinize olan güveniniz ve profesyonel bir tavırla göğüs gerin.

- Kendinize örnek bir model veya akıl hocası bulun. İşyerinizdeki ve organizasyonunuzdaki başarılı kadınlara bakın ve onların nasıl bugünlere geldiklerini araştırın. Eğer mümkünse onlardan sizin akıl hocanız veya koçunuz olmasını isteyin.

- İletişim kurun: Kadın veya erkek fark etmez, diğer çalışanların görüşlerini alın, tartışın ve onların konulara nasıl yaklaştıklarını öğrenin. Bu, onların deneyimleri hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacak ve çalışma ortamınızı geliştirmenize yardım edecektir
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla