Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2008, 13:26   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nazmi Avluca' dan bir Bronz.

Nazmi Avluca morali
Türkiye olimpiyatlardaki ikinci madalyasını grekoromen güreşte kazandı. Nazmi Avluca, Çinli rakibini yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Click the image to open in full size.


29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına ikinci madalya güreşte geldi.

Grekoromen stilde final şansını kaçırarak üçüncülük maçı oynayan Nazmi Avluca, Çinli rakibi Ma Sanyi'yi yenerek bronz madalya kazandı.

84 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Nazmi Avluca, 2. turda Gürcistan'dan Badri Khasaia karşısında son derece rahat bir müsabaka çıkardı. Rakibini 4-0 ve 1-1'lik periyot skorlarıyla 2-0 yenen Avluca, 3. turda da İranlı Saman Tahmasebi'yi 2-0 (2-2/3-0) yenmeyi başardı. Avluca, yarı final müsabakasında ise Macar Zoltan Fodor karşısında 2-0 (1-2/1-1) yenilmekten kurtulamadı.

Avluca, akşam seansında bronz madalya müsabakasında Çinli Ma Sanyi ile karşılaştı. İlk periyodu 4-0 kaybeden Nazmi Avluca, dizinden sakatlanmasına rağmen sonraki iki periyodu 5-0 ve 6-0 kazanarak maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla bayanlar halterde Sibel Özkan'ın kazandığı gümüş madalyanın ardından milli takıma ikinci madalya kazandıran isim Nazmi Avluca oldu.

Grekoromen güreş 84 kiloda şampiyonluğu İtalyan Andrea Mınguzzi kazandı. Yarı finalde Nazmi Avluca'yı mağlup eden Zoltan Fodor ile finalde karşılaşan İtalyan güreşçi, büyük bir mücadeleye sahne olan müsabakadan 2-1 (1-1/1-1/4-0) galip ayrılmayı başardı. Bu sıklette bronz madalyaları ise Nazmi Avluca ile İsveçli Ara Abrahamyan kazandı. Madalya töreni Avluca'yla birlikte bronz madalya kazanan İsveçli güreşçi Ara Abrahamyan'ın protestosuna da sahne oldu. Yarı finalde hakkının yendiğini düşünen Abrahamyan, tepkisini tören sırasında madalyasını yere fırlatıp, podyumu terkederek gösterdi.

ÖZAL VE KAYAALP ELENDİ
96 kiloda mücadele eden milli takımın Dünya Şampiyonu sporcusu Mehmet Özal, ilk turda Ukraynalı Oleg Kryoko karşısında 2-1 (4-2/1-2/1-1) galip geldi. Bu müsabakanın 2. periyotunda rakibine tekkol atmak isterken bacağından hafif bir sakatlık geçiren Özal'ın ilk tedavisi minderde yapıldı. Özal, son periyotta sakatlığı nedeniyle zorlanmasına karşın galip gelmeyi bildi.

2. turda Litvanyalı Mindausgas Ezerskis ile mücadele eden Mehmet Özal, ilk periyotu 2-2'lik skora karşın son teknik puanı aldığı için kazandı. 2. periyotta minder dışına çıktığı için puan veren Özal, 2-1'lik skorla bu periyotu yitirdi. Özal, son periyotta da 2-1 yenik durumdayken bitime 12 saniye kala yaptığı oyuna puan verilmeyince periyotu 3-1, müsabakayı da 2-1 kaybetti. Litvanyalı güreşçinin, 3. turda Rus rakibine yenilmesiyle Özal, oyunlara veda etmiş oldu.

120 kiloda mindere çıkan milli takımın genç sporcusu Rıza Kayaalp de ilk turu maç yapmadan geçti. 2. turda Litvanyalı Mindausgas Mizgaitis ile karşılaşan Kayaalp, 1-1'lik eşitlikle sonuçlanan ilk periyotu, son teknik puanı rakibi aldığı için yitirdi. 2. periyotta kendi oyunuyla köprü pozisyonunda kalan Kayaalp, bitime 4 saniye kala tuşla yenildi.

Litvanyalı güreşçinin 3. turda Rus rakibine yenilmesiyle Kayaalp de oyunlardan elendi.

96 KİLODA RUS KHUSHTOV KAZANDI
Grekoromen güreş 96 kiloda Rus Aslanbek Khushtov altın madalya kazandı.

Alman Mirko Englich'i 3-0 yenen bu yılın Avrupa Şampiyonu 28 yaşındaki Rus Aslanmek Khushtov, Olimpiyat Şampiyonu oldu. 96 kiloda bronz madalyayı, Güney Koreli Han Tae-Young'ı 3-1 yenen ABD'li Adam Wheeler ile Çek rakibi Marek Svec'e 3-1 üstünlük sağlayan Kazak sporcu Asset Mambetov paylaştı.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla