Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2008, 13:29   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Havuzda 2 rekor daha

Olimpiyatın 6. gününde yüzmede 4 altın madalya ve 2 dünya rekoru vardı. Bütün dünyanın ilgiyle izlediği 100 metre serbest yarışını foto finişle Alain Bernard kazandı.

100 metre serbestte Fransız yüzücü Alain Bernard altın madalyanın sahibi oldu.

Click the image to open in full size.


2008 Pekin Olimpiyatları’nın 6. gününde yüzmede ilk altın madalya 200 metre kurbağalamada Japon Kosuke Kitajima'nın oldu. 2:07.64 ile olimpiyat rekoru kıran Kitajima, 100 metreden sonra 200 metrede de altın madalyayı kazanmış oldu. Brenton Rickard gümüş madalyayı kazanırken, Hugues Dubosg bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 200 metre kelebekte Çin duble yaptı. Liu Zige 2:04.18 ile dünya rekorunu kırarak altın madalyayı kazanırken, Jiao gümüş madalyayı kazandı. Yarı finalde başarılı bir yarış çıkaran Avustralyalı Jessica Schipper ise bronz madalyayla yetindi.

Günün en çok beklenen mücadelesi olan 100 metre serbesti Alain Bernard kazandı. Yarı finalde arka arkaya rekor kıran Bernard ve Eamon Sullivan arasındaki yarış nefesleri kesti. İki sporcuda harika bir yarış çıkarırken, Bernard saniyenin yüzde 11'i farkla altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya Jason Lezak'a gitti.

Bayanlar 4x200 metre serbestte Avustralya altın madalyaya rahat bir şekilde ulaşırken, 7:44.31 ile dünya rekorunu kırdı. Gümüş madalya için madalya tablosunun zirvesinde yer alan iki ülkenin büyük mücadelesi vardı. Bu mücadeleyi ve gümüş madalyayı Çin Halk Cumhuriyeti kazanırken, bronz madalya Birleşik Amerika'nın oldu. 4. olan İtalya dahil olmak üzere ilk 4 ülke eski dünya rekorundan daha iyi bir derece yüzdü.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla