Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2008, 13:32   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Jimnastik ve atıcılıkta Çin güldü

Olimpiyatlarda madalya lideri ev sahibi Çin Halk Cumhuriyeti, erkekler artistik jimnastik ve bayanlar 50 metre tüfek 3 pozisyonlu atışta da altın madalya aldı.


Click the image to open in full size.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda artistik jimnastik erkekler genel bireysel yarışmada altın madalyayı, Çinli Yang Wei kazandı.

Ulusal Spor Merkezi Salonu'ndaki oyunların artistik jimnastik yarışmalarında, 24 sporcunun mücadele ettiği genel bireysel yarışma finali yapıldı. Sydney-2000'de de altın madalya için mücadele eden, ancak Rus rakibine geçilerek gümüş madalyayla yetinen, 2 dünya şampiyonluğu unvanlı 28 yaşındaki Yang, 6 alette yapılan yarışmada toplam 94.575 puan topladı ve en yakın rakibi Japon Kohei Uçimura'ya 3 puan fark atarak altın madalyanın sahibi oldu.

91.975 puanla Uçimura, gümüş madalyaya uzanırken, bronz madalyayı ise 91.925 puanla Fransız Benoit Caranobe kazandı.

ATICILIK BAYANLAR
Atıcılıkta bayanlar 50 metre tüfek 3 pozisyonlu atışta da altın madalyanın sahibi Çinli Du Li oldu.

Olimpiyat Atıcılık Parkuru'nda düzenlenen yarışmada, Atina-2004'de de altın madalya kazanan 26 yaşındaki Du Li, 690.3 puanla altın madalyanın sahibi olurken, yarışmada, Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Çek Cumhuriyeti'nden Katerina Emmons, 687.7 puanla gümüş, Küba'dan Eglys Yaima Cruz da 687.6 puanla bronz madalyaya hak kazandı.

BAYANLAR SKEET
Atıcılıkta bayanlar skeet yarışmasında ise İtalyan Chiara Cainero, olimpiyat şampiyonluğunu kazandı.

19 sporcunun katıldığı bayanlar skeet yarışmasında, ilk 3 sıradaki sporcu da 93 puan alınca, sıralamayı belirleme atışları yapıldı. Bu atışlarda ilk 2 vuruşu yapan 30 yaşındaki Avrupa Şampiyonu ve dünya ikincisi İtalyan sporcu Chiara Cainero, altın madalyaya ulaştı. ABD'li Kimberly Rhode, gümüş madalyada kalırken, geçen yılın Dünya Şampiyonu Alman Christine Brinker de bronz madalya elde etti.

Yarışmada ikinciliği kazanan ve 4. olimpiyatına katılan ABD'li Rhode, böylece kariyerinin 4. olimpiyat madalyasına ulaştı. Rhode, daha önce double trap kategorisinde oyunlarda 1996 ve 2004'de altın, 2000'de ise bronz madalya kazanmıştı.

OLİMPİK YAY
Okçulukta bayanlar olimpik yayda altın madalyanın sahibi Çinli Zhang Juan Juan oldu.

Olimpiyat Okçuluk Alanı'nda düzenlenen müsabakalarda Çinli Zhang, finalde Güney Koreli rakibi Park Sung-Hyun'u 110-109 yenerek, altın madalyaya uzandı. Zhang, 1984 yılından bu yana olimpiyatlarda altın madalya alıp da Güney Koreli olmayan ilk okçu oldu.

Gümüş madalyayı alan Dünya Şampiyonu ve Atina-2004'ün altın madalyalı ismi Park, bu olimpiyatlarda aldığı 231 puanla, kendi ülkesine ait eski dünya rekorunu 3 puanla geliştirmişti. Bronz madalyanın sahibi de Kuzey Koreli rakibi Kwon Un Sil'i 109-106 yenen Güney Koreli Yun Ok-Hee oldu.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla