Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2008, 13:38   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türk gibi kuvvetli sözünü ecdadına...

Pekin'de bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den güreşçilere sitem geldi...

Click the image to open in full size.

2008 Olimpiyat Oyunları'nın açılışını izlemek için Pekin'de bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, grekoromen güreşte alınan sonuçlarla ilgili olarak, ''Güreş sporunu dünyaya tanıtan bir ülkenin olimpiyata katılan güreşçileri, 'Türk gibi kuvvetli' sözünü dünyaya söyleten ecdadını aratmaması gerekirdi'' diye konuştu.

Bakan Şahin, yaptığı açıklamada, olimpiyatlarda şu ana kadar yarışan Türk sporcuların maalesef gerekli performansı gösteremediklerini söyleyerek, ''Bizim güreşi öğrettiklerimiz bu sporu bizden daha iyi yaptıklarını bugün minderde gösterdi'' dedi.

Şahin, şu anda yapılması gerekenin, başta güreş ve halter olmak üzere tüm olimpik federasyonların bu başarısızlığın nedenlerini tespit ederek acil önlemler alması olduğunu savundu. Bunun kendi kişisel değerlendirmesi olduğunun altını çizen Şahin, başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu olmak üzere spor yönetiminin ciddi bir değerlendirme yaparak, gerekli tedbiri alacağına inandığını kaydetti.

Devlet ve hükümet olarak spor yoluyla ülke tanıtımına her zaman destek verdiklerini ve bu desteğin bundan sonra artarak süreceğini belirten Şahin, bundan sonra yarışacak Türk sporcuların başarılı olarak tüm milleti sevindirmesi dileğini ifade etti.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla