Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-08-2008, 17:08   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Facebook ne kadar büyüdü?

Click the image to open in full size.
Avrupalı kullanıcıların Facebook'u çok sevdikleri bilinen bir gerçek. Peki Facebook'ta Avrupalı kullanıcılar Amerika'yı ne zaman geride bırakacak?

Sosyal ağ siteleri ABD dışındaki uluslararası platformda kendilerini sevdirme çalışmalarını hızla sürdürüyor. Facebook da görünüşe bakılırsa bunun meyvelerini topluyor. ComScore istatistiklerine göre Facebook, Avrupa'da geçtiğimiz yıla oranla %303 büyüme gösteriyor. Geçtiğimiz yıl 8 milyon tekil ziyaretçisi bulunan site, bu yıl 35 milyona ulaşmış durumda.

ABD Yine de Lider

Halen velinimeti konumunda olan ABD'de aynı dönemde %38 büyüyen Facebook'un buradaki tekil ziyaretçisi ise Avrupa'dan sadece 14 milyon fazla. Sosyal ağ sitelerinin kaynağı olan Kuzey Amerika'da, bu modanın bir olgunlaşma süreci içine girdiğini belirten ComScore yetkilileri, bu fenomenin dünyanın diğer bölgelerinde hızla büyümeyi sürdürdüğüne dikkat çekiyor. Bu gidişle Haziran 2009'a gelindiğinde, ABD Facebook için en büyük pazar olma özelliğini kaybedecek. Bakalım bir yıl sonra Avrupa'da durum ne olacak.


::
Facebook'ta ABD'yi geçmek başarı sayılır mı?
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla